Menu
 

Par 2,3 miljoniem eiro veidos divus būvgružu šķirošanas un pārstrādes laukumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS "Eco Baltia" uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" par 2,3 miljoniem eiro izbūvēs un aprīkos divus būvgružu šķirošanas un pārstrādes laukumus, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Viens no laukumiem atradīsies Rumbulā, savukārt otrs - Liepājā. 

Plānots, ka abi būvgružu šķirošanas un pārstrādes laukumi tiks atklāti šogad pavasarī.

"Eco Baltia vide" pārstāvji atzīmē, ka investīciju mērķis ir nostiprināt uzņēmuma uzņemto kursu aprites ekonomikas veicināšanā, samazinot radīto būvniecības atkritumu apmēru un nodrošinot to atkārtotu izmantošanu.

Būvgružu šķirošanas un pārstrādes laukuma Pierīgā plānotā platība ir trīs hektāri no kopējās četru hektāru zemes teritorijas. Tā kapacitāte ļaus dienā pieņemt apmēram 50 tonnu dažāda veida celtniecības un lielgabarīta būvniecības atkritumu primāri no "Eco Baltia vide" apsaimniekotajiem reģioniem. Pirmajā gadā prognozētais apsaimniekojamais būvgružu apmērs varētu veidot vairāk nekā 12 600 tonnu.

Tikmēr Liepājas būvgružu šķirošanas laukums Ezermalas ielā aizņems 140 kvadrātmetru, un tajā nonāks visa veida būvniecības un celtniecības atkritumi no "Eco Baltia vide" apsaimniekošanas reģioniem Dienvidkurzemē. Pieņemšanas kapacitāti pakāpeniski plānots palielināt līdz 2400 tonnām gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.