Menu
 

Vides izglītības centru "Botania" pirmajā darbības mēnesī apmeklējuši vairāk nekā 2000 interesentu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmajā darbības mēnesī Nacionālā botāniskā dārza vides izglītības centru "Botania" apmeklējuši vairāk nekā 2000 interesentu, informēja "Botania" kuratore Laura Līdaka.

Pirmā mēneša apmeklētāji atsauksmēs ierakstījuši, ka viņiem bijis ļoti interesanti, daudzveidīgi, pārsteidzoši, aizraujoši, darbīgi, radoši apmeklēt vides izglītības centru un tā interaktīvo ekspozīciju.

Līdaka atzīst, ka šis novērtējums apliecina, ka "Botania" ir sākusi īstenot savu galveno uzdevumu - ikkatrā modināt interesi un aicināt zinātkāri atklāt augu pasauli.

"Botania" jūtama 21.gadsimta dvesma - īpašu popularitāti gan mazu, gan pat sirmu apmeklētāju vidū bauda virtuālās brilles ceļojumiem pazemē un koku vainagā, kā arī digitālās spēles uz lielajiem ekrāniem.

Netrūkst arī ieinteresētu pētnieku kā pie mikroskopiem tā pie stumbru un ziedu smaržu galdiem.

"Botania" apmeklētāji novērtējuši limitēto viesu skaitu konkrētā apmeklējuma laikā. Tas ļauj ikvienam ērti izbaudīt plašo ekspozīciju un nesteidzoties apgūt jaunas prasmes rīkoties ar unikālajām spēlēm, ierīcēm un eksponātiem.

Ja sākotnēji darbinieki lēsa, ka apmeklētāji ekspozīcijā visdrīzāk uzturēsies apmēram stundu, tad pirmā mēneša vērojumi liecina, ka vairāk nekā 100 augu stāstu iepazīšana ar visām maņām ir gana aizraujoša un var aizņemt līdz pat divām stundām un ilgāk.

Marts ir pirmais dabas atmodas mēnesis, lai viesotos Nacionālā botāniskā dārza "pūpolu mežā", vērotu pavasara īrisu un sniegpulkstenīšu, sniegarožu ziedēšanu. Oranžērijā skatāma ziedošu amariļļu kolekcija un briestoši milzu pomelo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.