Menu
 

Meža darbus pie Ulbrokas veiks ar dabai saudzīgāku mazgabarīta tehniku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Rīgas meži" Foto - "Rīgas meži"

Liekot lielāku akcentu uz dabai saudzīgākas tehnikas izmantošanu meža darbos, SIA “Rīgas meži” Juglas mežniecībā pirmo reizi pilotprojekta ietvaros mežizstrādi veiks ar mazgabarīta tehniku. Darbi notiks apmēram deviņu hektāru platībā priežu audzē pie Ulbrokas, tos plānots sākt šonedēļ.

Kā skaidro uzņēmumā, salīdzinot ar ierasto pieeju, veiktie darbi ar mazāku tehniku ir dabai saudzīgāki, jo tā ir mazāka, vieglāka, ar labākām spējām manevrēt. Tā rezultātā iespējams nodrošināt arī labāku mežaudzes pakāpenisku attīstību. Turklāt mazgabarīta tehnika teju neatstāj rises un pēc dažiem mēnešiem faktiski nav redzams, kur ir strādāts.

Darbu mērķis priežu audzē pie Ulbrokas ir uzlabot meža kvalitāti un augšanas apstākļus paliekošajiem kokiem, kā arī veicināt mežaudzes atjaunošanos. Tādēļ pamatā tiks cirsti bojāti, nekvalitatīvi, nomākti un slimi koki.

Šī meža kopšana pie Ulbrokas ir turpinājums iepriekš – 2021. gada beigās un 2022. gada sākumā – veiktajiem darbiem, norāda “Rīgas meži”. Tie notika atbilstoši uzņēmuma “Meža apsaimniekošanas plānam”, šai mežaudzei izstrādātajam ainavu dizaina plānam un pašvaldības teritorijas plānojuma funkcionālajam zonējumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.