Menu
 

"Rīgas meži" atsāks mežu ainavas veidošanu un kopšanu Garkalnes pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Rīgas meži" atsāks mežu ainavas veidošanu un kopšanu Garkalnes pagastā

Marta vidū SIA “Rīgas meži” atsāks meža kopšanu, kā arī ainaviski vērtīgu jeb rekreācijas teritoriju veidošanu starp Langstiņiem un Padebešiem Ropažu novada Garkalnes pagastā, “Rīgas mežu” Juglas mežniecībā. Darbus 145 hektāru teritorijā plānots pabeigt līdz rudenim.

Darbu mērķis ir meža kopšana un retināšana, lai pēc iespējas nodrošinātu iespējas augt un attīstīties meža galvenajam kokam – priedei, kā arī mežaudzes pēctecīgas atjaunošanās nodrošināšana un meža ainavas veidošana, dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, vēsta uzņēmumā.

Daļā šī meža masīva ainaviski vērtīgo teritoriju veidošanas un kopšanas darbi veikti jau 2023. gada pavasarī. Šis meža masīvs ir īpašs ar to, ka te ir dabiskais biotops – salīdzinoši vecs un dabisks boreālais jeb skuju koku mežs. Tādēļ, veidojot mežaudzes zonējumu, ņemtas vērā meža vērtības un to saglabāšanas nodrošināšana, rekreācijas iespējas, kā arī izcelti ainavas elementi.

Lai veicinātu mežaudzes pēctecīgu atjaunošanos, tiks izveidoti 22 atvērumi (līdz 0,2 ha platībā) – lai nodrošinātu iespēju iesēties jaunām priedītēm, tajos tiks izcirsti traucējošie koki, bet tiks saglabāta paauga – ap 4 m augstas priedes. Tāpat vairākās vietās meža masīvā ir ekoloģiskie koki, kas ir īpaši svarīgi putnu ligzdošanai un dzīvošanai. Veicot kopšanas darbus un veidojot meža ainavu, tiks izcelti lielie koki un dižkoki. 

“Rīgas meži” darbu laikā iedzīvotājus aicina būt piesardzīgiem un netuvoties tehnikai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.