Menu
 

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī būs skatāma ziemas un pavasara sēņu izstāde

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Latvijas Mikologu biedrība Ilustrācija - Latvijas Mikologu biedrība

Salaspilī Nacionālā botāniskā dārza oranžērijas konferenču zālē sestdien, 23.martā, no plkst.9 līdz 17 notiks ziemas un pavasara sēņu izstāde, informēja izstādes organizatore Evita Veinberga.

Izstādē varēs aplūkot svaigus, tuvākajā apkārtnē ievāktus ziemas un pavasara sēņu paraugus un uzdot jautājumus biedrības speciālistiem, kuri palīdzēs sugu noteikšanā un konsultēs dažādos sēņu pasaules jautājumos.

Izstādes laikā varēs noskaidrot, kas ir raganu vēmekļi, spīganas mēsli un Laumas spļāviens. Tāpat biedrības speciālisti stāstīs ne vien to, kāda loma ziemas sēnēm ir dzīvības un bioloģiskās daudzveidības uzturēšanā, bet arī, kā tās izmantotas senatnē pārtikā, tautas ārstniecībā, mājsaimniecībā un rituālos.

Divās radošajās darbnīcās kopīgi varēs mēģināt izgatavot papīru no sēnēm un sēnes no papīra, iepazīstot sēņu radošas izmantošanas iespējas mūsdienās. Darbnīcu sākums paredzēts plkst.11. Darbnīcās vienlaikus varēs piedalīties ierobežots cilvēku skaits, un tās notiks, līdz pieejamais izejmateriālu daudzums tiks izlietots.

Dabas un cilvēka saikni, sēņu nozīmi cilvēka dzīvē akcentē īpaši šā projekta izglītojošajām aktivitātēm izstrādātais logotips, kas veidots pēc jauniešu iniciatīvas. Tā autore ir 8.klases skolniece Dārta Unda Zālīte no Aizkraukles novada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.