Menu
 

Ropažu novadā iestādīts "Rimi" Rīgas maratona mežs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rimirigamarathon.com Foto - rimirigamarathon.com

SIA “Rīgas meži” teritorijā Ropažu novadā iestādītas 3750 eglītes, veidojot jaunu mežaudzi un priekšlaikus kompensējot daļu no 2024. gada “Rimi” Rīgas maratona radītā CO₂ pēdas nospieduma, informēja maratona rīkotāji.

“Rimi” Rīgas maratona mežs tika iestādīts 1,5 hektāru lielā lauksaimniecības zemes platībā, kurā Juglas mežniecība jau vairāku gadu garumā saskaras ar invazīvā latvāņa izplatību. Apstādot zemi ar eglēm un to regulāri kopjot, tuvāko gadu laikā tiks nodrošināts ēnojums, ko veidos mežs, samazinot latvāņu izplatību.

Pateicoties ilgtspējas programmai “Run for Future by Neste”, “Rimi” Rīgas maratons 2022. gadā kļuva par pirmo pasākumu Baltijas tautas sporta un masu pasākumu vēsturē, kas aizsāka tradīciju aprēķināt un kompensēt maratona CO₂ izmešu pēdas nospiedumu, aktīvi iesaistoties skrējēju komūnas izglītošanā.

Šī gada maratonā ilgtspējas audits veikts jau trešo gadu, aprēķinot pasākumā radīto oglekļa pēdas nospiedumu un pilnībā kompensējot to Rīgā un tās apkārtnē, norāda organizatori.

Šogad Rīgas maratons norisināsies 18.-19.maijā. Plānots, ka tajā varētu piedalīties vismaz 30 000 dalībnieku.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.