Menu
 

Lielās talkas rīkotāji: Dažādi atradumi konstatēti gan atkritumu savākšanas talkās, gan pagrabos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien visā Latvijā veiksmīgi aizvadīta jau septiņpadsmitā Lielā talka. Pēc rīkotāju informācijas, novērota augsta iedzīvotāju atsaucība un iesaiste 1149 talkošanas vietās. Šajā reizē īstenotas gan atkritumu savākšanas, gan labiekārtošanas, kā arī pagrabu tīrīšanas talkas.

Dabā talkotāji atraduši riepas, mēbeles, būvgružus, dažādus sadzīves priekšmetus, kā arī no ūdens izcelts ne mazums metāla priekšmetu, riepu un pudeļu. Savukārt pagrabu sakopšanas talkās Rīgā atrasta lielformāta glezna, apmēram 40 lampu televizori, bet Zigfrīda Annas Meierovica patvertnē nojaukts kāds nezināmā laikā iekārtots bārs. Pagrabos Ogrē atrasti dažādi sadzīves priekšmeti un gāzmaska. Talkās piedalījās arī jaunsargi, zemessargi, kā arī NATO sabiedroto spēku karavīri.

“Ir liels prieks, redzot, ka līdzcilvēki viens otru iedvesmo darīt labus darbus – to varēja sajust šodien talkojot, un tas iedvesmo. Mums latviešiem ir vajadzīgas šādas kopā būšanas, tās ir īpaši svarīgas brīžos, kad šķiet, ka apkārtējā pasaule pārāk strauji mainās. Mēs spējam iedvesmot viens otru, palīdzēt un saglabāt cerību un iekšējo spēku,” uzsvēra Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

“Sirsnīgs paldies ikkatram, kurš šodien devās talkot un ikvienam, kurš rūpējas par mūsu zemi un dabu mums apkārt arī ikdienā! Īpašs sveiciens un pateicība visiem talkas pašvaldību koordinatoriem, kuri katru gadu brīvprātīgi rūpējas par Lielās talkas norisēm pašvaldībās. ”

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.