Menu
 

"Ādažu" čipsu ražotnē pabeigta saules paneļu parka izveide

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Tiecoties pēc iespējas vairāk izmantot zaļo enerģiju pārtikas produktu ražošanā, pabeigta saules paneļu parka izveide “Orkla Latvija” zīmola “Ādažu” čipsu ražotnē Ādažos. Uzstādīti 528 saules paneļi, kuru kopējā jauda ir 250kW, kas ļaus nodrošināt 14% atjaunojamās elektroenerģijas no kopējā ražotnes elektroenerģijas patēriņa.

Pēc uzņēmuma informācijas, saules parka uzstādīšanā investēti vairāk kā 300 tūkstoši eiro.

Parka izveide un ilgtspējīgu ražošanas procesu ieviešana ir daļa no SIA “Orkla Latvija” lgtspējas stratēģijas īstenošanas attiecībā uz apkārtējās vides aizsardzību, paredzot līdz 2025. gadam ieviest ražošanā atjaunojamo enerģiju līdz 60% no kopējā patēriņa, par 65% samazināt siltumnīcgāzu emisijas pašu darbībā un par 30% – vērtību ķēdē ārpus pašu darbības.

SIA “Orkla Latvija” turpina pāreju uz elektroenerģiju no atjaunojamiem resursiem arī citās uzņēmuma ražotnēs. Uzņēmumā vēsta, ka šobrīd “zaļā” elektroenerģija tiek nodrošināta arī “Laima” saldumu ražotnei un “Orkla Latvija” loģistikas centram 50% apmērā, “Staburadze” ražotnei 47% apmērā, savukārt “Orkla Latvija” administrācijas ēkai Rīgā, Miera ielā – 47% apmērā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.