Menu
 

Kampaņas ietvaros savāktas 17 tonnas izlietoto bateriju; aktīvākās skolas - Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Biedrības “Zaļā josta” rīkotajā izlietoto bateriju vākšanā kampaņas “Tīrai Latvijai!” ietvaros šajā mācību gadā iesaistījušās 210 izglītības iestādes, kuru audzēkņiem provizoriski ir izdevies savākt pārstrādei 17 tonnas videi kaitīgu atkritumu.

Visvairāk konkursu dalībnieku, kas iesaistījušies akcijā, ir no Rīgas un Pierīgas, ko pārstāv 8267 audzēkņi no 23 mācību iestādēm. Ventspils novadu pārstāv 11 mācību iestādes un Jelgavas novadu – 10 mācību iestādes. Aprīlī norisināsies savākto otrreizējo izejvielu izvešana no mācību iestādēm. Patiesais savākto izlietoto bateriju apjoms, kas noteikti būs vēl iespaidīgāks, tiks precizēts šī gada maijā. Tad arī kļūs zināmi konkursa uzvarētāju vārdi.

“Dalība otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņās skolās ir kļuvusi par būtisku vides izglītības aktivitāti, kurā bērni labprāt iesaistās,” norāda “Zaļā josta” pārstāve Laima Kubliņa. “Darbā ar skolēniem jūtam, ka ar katru gadu jaunā paaudze kļūst arvien zinošāka un ieinteresētāka vides jautājumos, tādēļ ne tikai redzam mūsu darba rezultātus, bet arī pateicamies pedagogiem, bez kuru līdzdalības jauniešu vides izglītība nevarētu noritēt tik efektīvi,” norāda L. Kubliņa.

Izlietoto bateriju vākšanu Latvijas izglītības iestādēs kampaņas “Tīrai Latvijai!” ietvaros rīko “Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” un Valsts izglītības satura centru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.