Menu
 

Ūdens līmenis Gaujā pie Siguldas aprīlī ir zemākais kopš 1940.gada

  • Autors:  Apriņķis.lv
Diennakts minimālais ūdens līmenis Gaujā pie Siguldas aprīlī. Tabula - LVĢMC Diennakts minimālais ūdens līmenis Gaujā pie Siguldas aprīlī. Tabula - LVĢMC

Latvijas upēs ūdens līmenis lielākoties pazeminās vai nedaudz svārstās. Šāda tendence Latvijas upēs turpinās jau vairākas nedēļas, jo šogad aprīlis nav nokrišņiem bagāts mēnesis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ir ierasts, ka Latvijas upēs aprīlī ir palu periods. Parasti ūdens līmenis upēs ir samērā augsts, bieži tiek novērots pat gada maksimālais ūdens līmenis. Šogad pali bija februārī un martā, aprīlis ir silts un nokrišņi ir bijuši maz, tādēļ ūdens līmeņi ir zemi.

Vairākās upēs ūdens līmenis ir pazeminājies līdz zemākajam novērotajam ūdens līmenim aprīlī. Piemēram, Gaujā ir zemākais ūdens līmenis, kāds novērots aprīļa mēnesī. Gaujā pie Siguldas ūdens līmenis ir zemāks nekā 2018. gada aprīlī par vairāk nekā vienu metru. Mēneša trešajā dekādē ūdens līmenis Gaujā pie Siguldas ir zemākais aprīļa mēnesī novērotais kopš 1940. gada.

Ūdens temperatūra siltā un saulainā laika ietekmē Latvijas ūdenstilpēs turpina paaugstināties. Šorīt ūdens temperatūra Latgales upēs 8-14°C, Vidzemes upēs 9-14°C, Zemgales un Kurzemes upēs 8-14°C, atsevišķās upēs vai upju posmos. Ūdens temperatūra ezeros 9-12°C. Ūdens temperatūra Rīgas līča piekrastē 7-13°C, Baltijas jūras piekrastē 7-9°C.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.