Menu
 

Ķekavas vidusskolēni – trešie čaklākie makulatūras vācēji Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2018./2019.mācību gadā SIA “Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, piedaloties 92 720 bērniem un jauniešiem no 388 izglītības iestādēm, savāca un uz pārstrādi nogādāja 939,545 tonnas makulatūras. Pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma izglītības iestādē godpilno trešo vietu izcīnījusi Ķekavas vidusskola, kuras audzēkņi savākuši 16 tonnas un 713 kilogramus nevajadzīgu papīru un kartonu.

Apkopojot konkursa rezultātus, noteikti uzvarētāji divās nominācijās – pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu izglītības iestādes audzēkni un pēc savāktā apjoma uz visu mācību iestādi kopumā. Pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma izglītības iestādē pirmo vietu izcīna Ludzas pilsētas ģimnāzija, kuras audzēkņi pārstrādei nogādāja 47,9 tonnas makulatūras, bet otro vietu iegūst Brenguļu sākumskola ar 17,581 tonnu makulatūras.

Pēc savāktā makulatūras daudzuma uz vienu audzēkni izglītības iestādē pirmajā vietā ierindojas Brenguļu sākumskola, kuru skolēni vidēji savākuši 351,62 kg makulatūras uz katru audzēkni. Individuāli aktīvākā makulatūras vācēja šogad bijusi Undīne Una Adlere no Brenguļu sākumskolas, savācot 12,360 tonnas.

Konkursa godalgoto vietu ieguvēji saņems lieliskas balvas no konkursa organizatora “Zaļā josta” un atbalstītājiem – AS “Latvijas Valsts meži”, izklaižu parka “Avārijas brigāde”, SIA “Pilsētvides serviss”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.