Menu
 

Pētījums: Katrs ceturtais atkritumos izmestais produkts ir augļi un dārzeņi

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Katrs ceturtais atkritumos izmestais produkts ir augļi un dārzeņi, liecina AS "Hanzas maiznīcas" veiktais pētījums.

Uzņēmuma pārstāvji preses konferencē informēja, ka, saskaņā ar pētījumu, viena piektā daļa jeb 20% no izmestajiem produktiem ir iepriekš pagatavots ēdiens no dažādiem produktiem, tam seko piena produkti, kas veido 16% no visiem izmestajiem produktiem, 11% gadījumu tiek izmesti graudu produkti, bet izmesto produktu topa piecinieku noslēdz zivis un gaļa, kas veido 9% no visiem izmestajiem produktiem.

Visretāk tiek izmestas olas un saldumi - attiecīgi 4% un 5% gadījumu.

Pētījums liecina, ka vislielākie produktu pārpalikumu veidotāji ir ģimenes ar maziem bērniem līdz septiņu gadu vecumam, savukārt vismazāk atkritumus izmet viena cilvēka mājsaimniecības.

Kā pauda "Hanzas maiznīcu" pārstāvji, ģimenes visbiežāk iepērkas vienreiz nedēļā, tādējādi nepievēršot tik daudz uzmanības tam, ko un cik daudz pērk. Tāpat pētījuma veicēji norādīja, ka visracionālākās ir daudzbērnu ģimenes un viena cilvēka mājsaimniecības, kurās tiek pievērsta lielāka uzmanība nepieciešamo produktu daudzumam un to izmantošanas veidiem.

Tieši iepirkšanās un ēdienu izmantošanas paradumi nosaka ēdienu atkritumu daudzumu, secināts pētījumā.

"Hanzas maiznīcu" veiktajā pētījumā piedalījās 100 Latvijas ģimenes, kas vienu nedēļu dienasgrāmatā uzskaitīja izmestos pārtikas produktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.