Menu
 

Piecu gadu laikā piegružoto ceļmalu sakopšana izmaksājusi teju 2,5 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) piegružoto  ceļmalu sakopšanai ik gadu izlieto ap 400 000 tūkstošu eiro, pēdējo piecu gadu laikā tas ir izmaksājis 2,5 miljonus eiro. Tomēr ik gadu izmesto atkritumu daudzums ceļmalās nemainās, kas liecina par ceļu lietotāju nevīžīgu attieksmi pret vidi.

Ja iedzīvotāji atkritumus novietotu tiem paredzētajās vietās, atkritumu savākšanas izmaksas autoceļu uzturētājs varētu novirzīt lietderīgākiem ceļu uzturēšanas darbiem, piemēram, aptuveni 60 kilometriem grants autoceļu veikt dubultās virsmas apstrādi, padarot tos par melnā seguma ceļiem vai biežāk greiderēt ceļus, sakārtot ūdens atvadi uz grants autoceļiem, norāda LAU.

 Ceļu nomalēs tiek izmesti plastmasas maisiņi, papīri, pudeles, kā arī iedzīvotāji nereti izmanto iespēju no mājsaimniecību atkritumiem atbrīvoties tos atstājot pie atkritumu tvertnēm autobusu pieturvietās. Līdztekus tam ceļmalas tiek piegružotas arī ar būvniecības un lielgabarīta atkritumiem – šīferis, kuru nevar nodot parastā atkritumu poligonā, jo tie ir bīstamie atkritumi, kā arī būvgruži, vecas mēbeles, ledusskapji un televizori, kam savukārt ir paredzēti speciāli nodošanas punkti.

Lai sabiedrībā aktualizētu rūpes par vides tīrību, LAU sadarbībā ar SIA “Pilsētvides serviss“ ir iesaistījies vides kampaņā “Plogging: Esi varonis“. Ploginga kustības pamatā ir videi draudzīgā sporta kustība, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu. Šobrīd ploginga kustībai pievienojušās jau vairāk nekā 40 valstis, tostarp arī Latvija, kur par šī videi draudzīgā fitnesa trenda vēstnesi ir kļuvis uzņēmums “Pilsētvides serviss”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.