Menu
 

Valsts vides dienests brīdina AS "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" par darbības apturēšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts vides dienests (VVD) trešdien ir izdevis lēmumu – brīdinājumu par AS “Olaines ķīmiskās rūpnīcas “Biolars" darbības iespējamo daļēju apturēšanu – porofora ražošanas pārtraukšanu.

Atbilstoši likumdošanai, brīdinājums ir pirmais solis, lai rosinātu uzņēmuma darbības apturēšanu. VVD inspektori pārbaužu laikā atklājuši būtiskus pārkāpumus bīstamo atkritumu – dažādu ķīmisko vielu atlikumu, kas satur Aceton-cianhidrīna izmantotās izejvielas sastāvdaļas, – apsaimniekošanā. Tie uzņēmumā pieļauti ilgstoši, norāda VVD.

“Brīdinājuma mērķis nav apturēt uzņēmuma darbību, bet dot skaidru signālu, ka tā darbībā vajadzīgas būtiskas izmaiņas. Uzņēmuma darbības analīze un pārbaudēs konstatētais norāda uz to, ka AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars” vides aizsardzības prasības ilgstoši nav ievērotas, “ izteikusies VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga. “Vienlaicīgi uzglabājamo bīstamo atkritumu apjoms ir pārsniegts 40 reizes un tie tiek uzglabāti neatbilstošā veidā.”

Pārkāpumu novēršanai VVD ir devis AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”  termiņu līdz šā gada 5.septembrim. Visā šajā laikā VVD inspektori pastiprināti uzraudzīs uzņēmuma darbību, lai netiktu pieļauts apdraudējums apkārtējai videi un Olaines iedzīvotāju veselībai.

Uzņēmumam ir uzdots iesniegt VVD akceptēšanai detalizētu pasākumu plānu pārkāpumu novēršanai. To izvērtējot, VVD var lemt par termiņa pagarināšanu līdz deviņiem mēnešiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.