Menu
 

Ūdens jūrā Rīgā un Jūrmalā kļuvis ledaini auksts

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēdējā diennaktī valdošais austrumu vējš izraisījis krasu ūdens temperatūras pazemināšanos Vidzemes piekrastē, tai skaitā Rīgā un Jūrmalā, liecina dati no satelītiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijā Skultes ostā - uz ziemeļiem no Saulkrastiem - ceturtdienas rītā konstatēta ūdens atdzišana līdz +6,6 grādiem. Atbilstoši satelītu informācijai Rīgā un Jūrmalā ūdens var būt vēl aukstāks.

Krietni siltāks ūdens vismaz vēl naktī saglabājās Lapmežciemā un Ragaciemā.

Saskaņā ar LVĢMC datiem ūdens temperatūra Mērsragā septiņos rītā bija paaugstinājusies līdz +15 grādiem, Rojā un Kolkā tā bija attiecīgi +10 un +13 grādi, savukārt Ventspils ostā - nepilni +18 grādi.

Liepājas ostā tobrīd bija teju +20 grādus silts ūdens, bet jāņem vērā, ka pludmalē ūdens temperatūra var būt zemāka nekā ostā.

Lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra ceturtdienas rītā ir +17..+23 grādi, Daugavā pie Daugavpils un Krāslavas - attiecīgi +24 un +25 grādi.

Atbilstoši sinoptiķu prognozēm ceturtdiena būs mēneša tveicīgākā diena - gaidāms karstums līdz +33 grādiem. Tuvojoties negaisa mākoņiem, jāmeklē patvērums, jo pērkona negaiss vietām var izraisīt ne tikai intensīvas lietusgāzes, bet arī lielu krusu un vēju ar vētras spēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.