Menu
 

"Street Food Latvia" sadarbībā ar "Latvijas Zaļo punktu" ievieš vairākkārt lietojamo glāžu depozīta sistēmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Street food” jeb ielu ēdiena kultūras attīstītājs Latvijā “Street Food Latvia” uzsācis sadarbību ar vides apsaimniekotāju AS “Latvijas Zaļais punkts”, ieviešot vairākkārt lietojamo plastmasas glāžu depozīta sistēmu publiskiem pasākumiem.

Pirmais solis cīņā par veselīgāku vidi bija plastmasas salmiņu aizliegums “Street Food Latvia” rīkotajos pasākumos. Ar vairākkārt lietojamo plastmasas glāžu depozīta sistēmas ieviešanu ir sperts nākamais lielais solis, un arī tuvāko gadu laikā “Street Food Latvia” meklēs videi draudzīgas alternatīvas dažādiem galda piederumiem, ēdienu servēšanas traukiem un precīzākai atkritumu šķirošanas sistēmai. Vairākkārt lietojamās plastmasas glāzes apmaiņā pret depozītu jau šobrīd pieejamas “Street Food Latvia” pastāvīgās rezidences “Angārs” apmeklētājiem Tallinas ielas kvartālā.

“Ar gandarījumu vērojam, ka Latvijas “street food” nozare kļūst dabai aizvien draudzīgāka, rādot lielisku piemēru arī citiem publisko pasākumu rīkotājiem. Vairākkārt lietojamo plastamasas glāžu depozīta sistēmas ieviešana ir tikai viens no pirmajiem soļiem cīņā ar plastmasas atkritumiem, taču, kad pirmie ir sperti, nākamos izdarīt ir jau daudz vieglāk. Tāpēc mēs ceram uz pozitīvu notikumu attīstību un dabai vēl draudzīgākām tendencēm visā publisko pasākumu sektorā jau vistuvākajā nākotnē,” izteicies AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis.

Eiropas Savienības institūcijas paredz, ka vienreiz lietojamie galda piederumi tiks pilnībā aizliegti līdz 2021. gadam. Tallinas pašvaldība jau šobrīd ir aizliegusi vienreizlietojamos plastmasas traukus publiskos pasākumos. Arī Latvijā tiek īstenotas iniciatīvas, lai publiskos pasākumos samazinātu atkritumu apjomu un pieteiktu cīņu ar plastmasas glāzēm, kas veido festivālu un citu lielu publisko pasākumu apjomīgāko atkritumu daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.