Menu
 

Apavu nodošanas pakalpojums pieprasīts arī Krimuldā un Saulkrastos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Maijā notika SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta lietotu apavu vākšanas akcija “Pazole”, kuras laikā iedzīvotāji bija aicināti uz 20 eko laukumiem nest lietošanai vēl derīgus apavus. Mēneša laikā nogādāšanai uz attīstības valstīm eko laukumos nodoti vairāk nekā 3100 apavu pāri, kas ir gandrīz par piektdaļu vairāk apavu nekā pirmajā akcijā pagājušā gada rudenī.

Kā pastāstīja SIA “ZAAO” pārstāve Zane Leimane, visos eko laukumos arī palielinājies akcijas dalībnieku skaits. Visaktīvākie bija valmierieši, aizpildot 360 akcijas kuponus. Kopumā akcijā kopā piedalījās vairāk nekā astoņi simti cilvēki no Saulkrastiem, Krimuldas, Alojas, Apes, Cēsīm, Daibes, Jaunpiebalgas, Limbažiem, Līgatnes, Mazsalacas, Raunas, Rūjienas, Salacgrīvas, Smiltenes, Strenčiem, Taurenes, Valkas, Valmieras un blakus esošajiem pagastiem.

Akcijas dalībniekiem bija iespēja piedalīties balvu izlozē. Krimuldas eko laukuma apmeklētāja Monta Freimute un Saulkrastu eko laukuma apmeklētāja Māra Krūmiņa izlozes kārtībā saņēmušas apavu kopšanas līdzekļus.

Jāatgādina, ka akcijā tika vākti apavi, kuri ir lietoti, kuriem varēja būt arī  nelieli salabojami defekti – jāmaina papēži, zole, rāvējslēdzējs, jāiever jaunas šņores. Apavi, kuriem nepieciešams neliels remonts, pēc to salabošanas, iegūs otru dzīvi pie valkātājiem jaunattīstības valstīs.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma: “Mums visiem kopā ir izdevies saudzēt resursus, neradīt liekus atkritumu kalnus un iepriecināt ļaudis, kuriem šie apavi ir nepieciešami. Apavu vākšanas pakalpojums klientiem licis uzdot daudz jautājumus arī par apģērbu nodošanas iespējām. Šim pakalpojumam pagaidām risinājums vēl tiek meklēts. Tikmēr varam vien ieteikt apdomāt savus pirkšanas paradumus – varbūt mums vajag mazāk nekā pirmajā brīdī šķiet.”

ZAAO atgādina, ka jau gadu lietošanai derīgu apavu nodošanas iespējas eko laukumos nodrošina arī ikdienā, taču akcija kalpo kā atgādinājums par pakalpojuma pieejamību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.