Menu
 

Aptauja: par teju 80% audzis papīra maisiņu pieprasījums gada pirmajā ceturksnī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Aizvien vairāk cilvēku Latvijā maina ikdienas paradumus un atbalsta dabai draudzīgākus iepakojumus. Vairāk nekā 60% veikalu apmeklētāji visbiežāk saviem pirkumiem izmanto veikalā pieejamajos papīra maisiņus un kartona kastes vai personīgos auduma maisiņus, liecina “Rimi Latvia” un pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Kā liecina “Rimi Latvia” dati, pēdējo divu gadu periodā papīra maisiņu pieprasījums ir pieaudzis par 190%, savukārt jau šā gada pirmajā ceturksnī papīra maisiņu pārdošanas apjomi ir palielinājušies par teju 80%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu.

Dabai draudzīgākas izvēles visbiežāk veic Kurzemes un Zemgales iedzīvotāji. Kurzemnieki visaktīvāk izmanto savus personīgos auduma maisiņus (29,2%) un kartona kastes (9,7%), bet veikalā pieejamos papīra maisiņus visvairāk iegādājas Zemgales iedzīvotāji (28,4%). Savukārt teju 70% Latvijas iedzīvotāju aptaujā norādīja, ka viņiem ir svarīgi arī tas, lai iegādāto preču iepakojums būtu apkārtējai videi maksimāli draudzīgs.

3.jūlijā tradicionāli visā pasaulē norisinās akcija “Diena bez plastmasas maisiņiem”, kuras ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti atteikties no plastmasas maisiņu iegādes un atbalstīt dabai draudzīgākus iepakojumus saviem pirkumiem. Jau otro gadu pēc kārtas “Rimi Latvia” šajā dienā aicina pircējus atteikties no plastmasas maisiņu iegādes. Trešdien visos “Rimi” veikalos, veicot pirkumus virs 5 eiro, būs iespēja saņemt bezmaksas papīra maisiņu, kā arī šajā dienā papīra maisiņus varēs iegādāties ar 50% atlaidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.