Menu
 

''Miesnieki'' izcīna uzvaru Baltijas ''Top'' līgas regbija čempionātā; ''Garkalne''/ ''Livonia'' zaudējums

  • Autors:  LETA
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Baltijas "Top" līgas regbija čempionātā sestdien uzvaru izcīnīja Latvijas klubs "Miesnieki", tikmēr "Garkalne"/ "Livonia" piedzīvoja zaudējumu vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF).

"Miesnieki" sestdien viesos ar rezultātu 25:23 (14:17) bija labāki pār Lietuvas klubu "Šiauliai".

Maču pārliecinošāk sāka mājinieki un 27.minūtē Latvijas čempioni nokļuva iedzinējos jau ar 0:17, tomēr pāris minūtes vēlāk arī "Miesnieki" atklāja savu rēķinu, kad īsu brīdi pēc cīņas, piezemējumu ienesa Elmārs Šefanovskis un pēc tam realizāciju trāpīja Lauris Dūzelis. Arī puslaika izskaņā laukumā dominēja "Miesnieki", pašās beigās izceļoties čempionu piesaistītajam spēlētājam uz šo turnīru Ingum Aivaram - 14:17.

Otrajā puslaikā pēc 13 spēlētām minūtēm Dūzelis iesita sodu no paša centra, rezultātam jau kļūstot neizšķirtam. Kaut 58.minūtē ar sodu atbildēja arī pretinieki, 60.minūtē "Miesniekiem" izdevās ienest ļoti svarīgu piezemējumu - gājienu sāka Šefanovskis, tālāk spēlēja Viktors Silvoniks, līdz pretinieku piezemējuma līnijai aizlauzās Aivars, bet viņš vēl atspēlēja Jurim Iesalniekam, kuram atlika vien piezemēt un rezultāts kļuva 22:20.

Turpinājumā atkal "Šiauliai" ar soda sitienu ieguva vadību, bet ātri vien ar to pašu atbildēja Dūzelis. 75.minūtē ar galvām sadūrās divi "Šiauliai" spēlētāji un laukumā devās nestuves, bet noslēdzošajos brīžos tuvāk piezemējumam bija "Miesnieki", kuriem līdz ar to izdevās noturēt ļoti svarīgu uzvaru.

Otrā spēlē laukumā devās "Garkalnes"/ "Livonia" spēlētāji, kuri ar 27:51 (12:31) piekāpās pagājušās sezonas turnīra vicečempionei "Baltrex".

Spēle sākās ar "Baltrex" piezemējumu, tomēr Latvijas komanda vēl panāca izlīdzinājumu, kad piezemējumu veica Janeks Taškāns un realizāciju trāpīja Valērijs Runco. Tālāk jau pretinieki atrāvās un puslaiks noslēdzās ar 12:31, vēl vienu piezemējumu viesiem ienesot Edgaram Poļikevičam. Otrais puslaiks sākās ar Kristapa Martinsona realizāciju, bet tad 20 punktus pēc kārtas savāca pretinieki. Vienīgi spēles beigu daļā vēl pa piezemējumam guva Vigo Valdavs juniors un Roberts Brikmanis.

Nākamo spēli abas spēcīgākās Latvijas komandas aizvadīs 24.augustā, kad plkst.16. Baldones stadionā tiks uzsākts to sezonas pirmais savstarpējais duelis.

Vēl vienā "Top" līgas trešās kārtas spēlē sestdien pagājušās sezonas čempione Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja" viesos grūtā cīņā ar 25:13 apspēlēja Kauņas "Žalgiri".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.