Menu
 

Siguldas pusmaratonā pirmais finišē mārupietis Serjogins

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Gaļinovskis Foto – Mareks Gaļinovskis

Ar šāgada pasaules čempionāta dalībnieka mārupieša Dmitrija Serjogina uzvaru noslēdzies skriešanas seriāla "Bigbank Skrien Latvija" pēdējais posms – Siguldas pusmaratons. Pusmaratona, 10 km un 5 km skrējienos, kopumā startējot vairāk nekā pusotram tūkstotim sportistu, starp labākajiem bija ne viens vien Pierīgas novadu skrējējs. Vienlaikus Siguldā norisinājās arī skriešanas sacensības bērniem.

21,1 km skrējienā Serjogins, kurš šajās sacensībās pārstāvēja VK “Līvāni” / “Baltais” / “Compressport”, finišēja pirmais pēc stundas, deviņām minūtēm un deviņām sekundēm. Otrās vietas ieguvēju Salvi Gruševu viņš apsteidza par 25 sekundēm, trešais pusminūti vēlāk finišēja Valērijs Žolnerovičs (1.01:02).

Dāmu konkurencē par uzvarētāju kļuva Serjogina komandas biedrene Karīna Helmane-Soročenkova no Tukuma (1.20:57), bet uzreiz aiz labāko trijnieka mērķi sasniedza Evita Grencberga no Ādažiem (1.27:56).

S40 vecuma grupā dāmām otro vietu ieguva ikšķiliete Iveta Caune (1.34:02), V50 grupā ceturtais bija ādažnieks Normunds Upenieks (1.25:25), bet V60 grupā vīriem labāko sešniekā iekļuva Viktors Rodionovs no Olaines (1.37:52), Valērijs Vaseņins no Garkalnes novada (1.40:14) un Vilnis Liepiņš no Carnikavas (1.45:18).

10 km distancē, kurā ātrākais bija Reinis Hartmanis no Grobiņas (34:10), SN50 grupā pirmās divas vietas izcīnīja carnikaviete Ināra Lūse un siguldiete Baiba Bolgzda, bet trešie savās grupās bija siguldieši Līna Gaile (SNJ) un Rainers Paeglis (VNJ), kā arī Sanita Laicāne no Ādažiem (SN30) un Kristīne Slikšāne no Olaines (SN40).

Divreiz īsākā skrējienā salaspilietis Aigars Feteris uzvarētājam Uģim Jocim zaudēja 76 sekundes un absolūtajā vērtējumā ieņēma ceturto vietu (16:55). STB grupā pirmā bija mārupiete Amanda Valtasa un ceturtā carnikaviete Madara Kļavniece, otrās vietas ieguva ķekaviete Gundega Vancāne (ST), mārupietis Hermanis Valtass (VTB) un ādažnieks Kristians Upenieks (VTA), bet trešā – Anete Upeniece no Ādažiem.

Visbeidzot 6 km nūjošanas distancē, kurā uzvarēja mājinieks Dainis Gailis, labāko piecniekā iekļuva arī viņa novadnieces siguldietes Sanda Vīnberga un Lote Lea Gaile, kā arī Dana Bērziņa no Mālpils.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.