Menu
 

Carnikavas un Salaspils basketbolisti vinnē izbraukumā, ķekavieši zaudē savās mājās (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jānis Ābols (BK "Carnikava") atzīts par LBL trešās divīzijas labāko spēlētāju oktobrī. Foto - basket.lv Jānis Ābols (BK "Carnikava") atzīts par LBL trešās divīzijas labāko spēlētāju oktobrī. Foto - basket.lv

Divas uzvaras trijās spēlēs izcīnījuši Latvijas Basketbola līgā spēlējošie Pierīgas klubi. LBL trešajā divīzijā pie panākumiem tika BK “Carnikava” un Salaspils sporta skolas komanda, bet otrajā divīzijā neveiksmi savās mājās piedzīvoja BK “Ķekava” basketbolisti.

“Ķekavas” un BK “Saldus” spēles sākums Ķekavas sporta klubā mājiniekiem neko labu nesolīja – pēc pirmās ceturtdaļas graujošs rezultāts 6:27. Tomēr pamazām laukuma saimnieki iespēlējas, vēl pirmajā puslaika atspēlēja vairāk nekā pusi deficīta (38:46), bet drīz pēc pārtraukuma starpību samazināja līdz divu metienu tiesai (42:46).

Ar šo ķekaviešu ofensīva gan tika apslāpēta, un Saldus basketbolisti ilgstoši nosargāja aptuveni 7-10 punktu pārsvaru. 80 sekundes līdz beigām mājinieki pamanījās to sadeldēt līdz diviem punktiem, tomēr galotnē viesi bija pietiekami aukstasinīgi – 78:82.

Lauvas tiesu punktu BK “Ķekava” labā divatā iemeta Roberts Pāže (25 punkti plus 5 atlēkušās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles) un Edgars Štelmahers (22 p.). Ķekavas komandai šosezon nu ir divas uzvaras un trīs zaudējumi.

LBL trešajā divīzijā uzvaru sēriju līdz piecām spēlēm piektdien pagarināja BK “Carnikava”, kaut panākums rezultatīvajā izbraukuma spēlē pret basketbola klubu “Krāslava” viņiem nāca grūtā cīņā. Pirmās ceturtdaļas beigās carnikavieši bija iekrājuši 16 punktu pārsvaru (24:8), taču otrajā ceturtdaļā mājinieki atspēlējās un uz brīdi pat izvirzījās vadībā.

Trešās ceturtdaļas beigās ar 12 punktiem pēc kārtas jau krāslavieši panāca “plus septiņi”, uz to spēles pēdējā posmā ar 9:0 atbildēja carnikavieši, un šāda viļņošanās turpinājās līdz pat beigām. Pamatlaika pēdējās minūtēs uz viļņa tomēr bija Carnikavas basketbolisti – 102:96.

Lielisku spēli BK “Carnikava” rindās aizvadīja Rolands Dovgjallo – 34 punkti (metieni no spēles 11/18), kā arī 7 atl.bumbas un 4 piespēles. Mārtiņam Terehovičam 17 punktu, Dāvim Siliņam 13 punkti, 8 atl.bumbas un 5 piespēles, Mikam Pureniņam 12 punkti, bet 10 punktus viesu labā guva Jānis Ābols, kurš atzīts par LBL trešās divīzijas labāko spēlētāju oktobrī (vidēji 28,5 punkti, 9,5 atl.bumbas, 4 rez.piespēles un lietderības koeficients 32,8). 

Carnikavas basketbolistu uzvaru sērija pārtrūka sestdien, kad, noslēdzot izbraucienu Latgalē, viņi aizvadīja spēli pret Daugavpils novada komandu. Izšķirošie notikumi risinājās otrajā ceturtdaļā, kad mājinieki veica 17:2 izrāvienu, ieguva 41:26 pārsvaru un tuvāk par septiņu punktu attālumu pretiniekus vairs nepielaida – carnikaviešiem zaudējums 65:79. Rolands Dovgjallo guva 21 un Jānis Ābols 17 punktus.

Otrā grupā spēlējošā Salaspils sporta skolas komanda sešās spēlēs guvusi trīs uzvaras. Pēdējā mačā izbraukumā pret sporta centra “Mēmele”/Bauskas BJSS-2 komandu cīņa līdz otrās ceturtdaļas vidum ritēja gluži līdzīgi, taču pēdējās minūtēs viesi ar 16:4 izrāvienu panāca 14 punktu pārsvaru. Otro puslaiku ar astoņiem punktiem pēc kārtas sāka baušķenieki, bet Salaspils basketbolisti atbildēja ar 11:0 spurtu, starpību pieaudzēja līdz 21 punktam (61:40) un atlikušajā laikā neļāva pretiniekiem nopietni apdraudēt uzvaru – 78:62.

Salaspils sporta skolas labā Reno Silavs guva 27, Renārs Stacēvičs 13 un Sandis Ceplītis 11 punktus (viņiem visiem arī pa 11 atlēkušajām bumbām). 11 punktus iemeta arī Kristaps Plotnieks.

(papildināta ar sestdienas spēles rezultātu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.