Menu
 

Foto: Mārupieši uzvar arī otrajā Pierīgas skolu basketbola turnīrā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mārupes Valsts ģimnāzijas puiši atkārtojuši savu gados jaunāko skolas biedru panākumu un izcīnījuši pirmo vietu Ādažos notikušajā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā B vecuma grupā zēniem (2004./05. g.dz.). Tāpat kā C grupā, otro vietu ieguva Ādažu vidusskolas basketbolisti, bet trešie šoreiz bija viņu novadnieki – Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkņi.

Deviņu skolu komandas turnīra pirmajā posmā aizvadīja priekšsacīkšu spēles trijās apakšgrupās. Pirmo vietu ieguvēji kvalificējās finālturnīram par 1.-3.vietu, otro vietu ieguvēji – turnīram par 4.-6.vietu, bet komandas, kas palika trešajās vietās, turnīru noslēdza ar dalītu 7.-9.vietu.

Galvenajā finālturnīrā ar triju apakšgrupu uzvarētāju piedalīšanos vēl divas uzvaras izcīnīja Mārupes Valsts ģimnāzijas komanda – ar 26:15 viņi pārspēja Ādažu vidusskolu, ar 32:17 Ādažu Brīvās Valdorfa skolu un izcīnīja Pierīgas čempionu titulu. Sīvā cīņā spēlē par otro vietu novadnieku starpā pārāki izrādījās pēdējo triju gadu B vecuma grupas turnīru uzvarētāji Ādažu vidusskolas basketbolisti – 28:25.

Turnīrā par 4.-6.vietu uzvarēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas komanda, kas divās gluži atšķirīgās spēlēs pārspēja Baldones vidusskolu 38:2 un Jaunmārupes pamatskolu 32:30. Baldoniešiem smagu zaudējumu sagādāja arī jaunmārupieši (22:6), kuri līdz ar to ierindojās piektajā vietā.

Pirmā posma grupās pēdējās trešajās vietās palika Ulbrokas vidusskolas, Ropažu vidusskolas un Krimuldas vidusskolas komandas, kurām noslēguma kopvērtējumā 7.-9.vieta.

Jāatgādina, ka oktobra vidū notikušajā C grupas turnīrā pirmās trīs vietas ieņēma Mārupes Valsts ģimnāzija, Ādažu vidusskola un Jaunmārupes pamatskola. 26.novembrī Ādažos Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīru aizvadīs vecākās A grupas puiši (2000./03. g.dz.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.