Menu
 

Brāļi Šici sezonu sāk ar piekto vietu Austrijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldieši Andris un Juris Šici, izcīnot piekto vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bija veiksmīgākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas pirmā posma pirmajā dienā Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā. Sezonas pirmais posms turpināsies svētdien.

“Pēc treniņnometnes Norvēģijā oktobra beigās esam aizvadījuši vēl trīs nometnes Siguldā, kuru laikā katru dienu veicām vienu līdz divus braukšanas treniņus trasē. Paralēli tam turpinājām trenēties arī svaru zālē, lai uzlabotu sportistu fizisko sagatavotību pirms gaidāmās Pasaules kausa sezonas,” pirms sezonas pirmajām sacensībām bilda Latvijas izlases treneris Kristaps Mauriņš.

“No maija vidus ir aizvadīts ilgs un grūts sagatavošanās posms, kura laikā tika smagi strādāts. Visi ar nepacietību gaidām sacensību sezonas sākumu, lai redzētu, kādus augļus tā mums nesīs. Sagatavošanas posmā daži no sportistiem ir saskārušies ar dažādām veselības problēmām un traumām, bet šobrīd gandrīz viss ir kārtībā un sportisti būs gatavi startēt ar pilnu jaudu jau pirmajā Pasaules kausa posmā. Komandā valda ļoti labs un kaujiniecisks noskaņojums.”

Divnieku sacensību pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja tikai 11.labāko rezultātu, taču otrajā bija trešie ātrākie un summā pakāpās uz piekto pozīciju. Direzgan ierasti pirmās divas vietas izcīnīja titulētās Vācijas ekipažās Tonijs Egerts / Saša Benekens un Tobiass Vendls / Tobias Arlts. Siguldieši uzvarētājiem zaudēja 0,171 sekundi.

Otrā Latvijas ekipažā Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divu braucienu summā ieņēma astoto vietu (braucienos 6.un 9.rezultāts) 0,289 sekundes aiz Egerta/Benekena, bet ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ar 13.un 16.laiku summā ierindojās 12.vietā (+0,745 s).

Jāpiezīmē, ka dienu iepriekš Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā startēja un septīto vietu ieņēma Ropažu divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Taču, tā kā pamatsacensībās valsti var pārstāvēt tikai trīs ekipāžas, puiši sestdienas sacensībām nekvalificējās.

Pieticīgus rezultātus sestdien uzrādīja visas trīs Latvijas kamaniņu braucējas, kuras palika pēdējā sešniekā. 28 dalībnieču konkurencē krimuldiete Elīza Cauce ierindojās 23.vietā (braucienos 24.un 24.vieta), saulkrastiete Kendija Aparjode 27.vietā (28.un 22.), bet siguldiete Ulla Zirne pēdējā 28.vietā (18.un 28.). Par Pasaules kausa posma uzvarētāju, nestartējot visām sešām Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu labākajām kamaniņu braucējām, kļuva Tatjana Ivanova no Krievijas.

Svētdien Īglsas trasē notiks individuālās sacensības vīriem un komandu stafete.

Šosezon kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņā paredzēti deviņi posmi, sestais – janvāra beigās Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.