Menu
 

Florbola čempionātā "Ulbroka" zaudē spēli un līderpozīcijas, "Ķekavai" uzvara (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekavasbulldogs.lv Foto - kekavasbulldogs.lv

Pirmo zaudējumu pēc septiņu uzvaru sērijas Latvijas florbola virslīgā sestdien piedzīvojuši līdzšinējie līderi “LH.LV” / “Oxdog Ulbroka” florbolisti. Viņiem neveiksme arī maksāja pirmo vietu turnīra tabulā. Pie panākuma guva otrs virslīgā spēlējošais Pierīgas klubs – “Ķekava”. Uzvaras guvušas arī Saulkrastu / Ādažu / Carnikavas un Baložu florbola komandas.

Ulbrokas klubs viesojās pie tabulā krietni zemāk esošās “Irlava/Avant” komandas un otrās trešdaļas vidū iekrāja gluži solīdu 4:1 pārsvaru. Taču trešais periods viesiem izvērtās pavisam nelāgs – četri zaudēti vārti (pēdējie 105 sekundes pirms pamatlaika beigām) un zaudējums 4:5.

Gluži līdzīgi ritēja notikumi “Ķekavas” izbraukuma spēlē pret “Valmieru”. Ķekavieši 4:1 pārsvaru bija panākuši jau pirmajā trešdaļā, tad ielaida četrus golus pēc kārtas, tomēr pēdējās 20 minūtēs divreiz pārspēja mājinieku vārtsargu un svinēja uzvaru 6:5. Toms Gredzens “Ķekavai” iemeta trīs un Raivo Simsons divus vārtus.

Par virslīgas turnīra tabulas līderi pēc 10 kārtām kļuvis Cēsu “Lekrings” – 23 punkti. “LH.LV” / “Oxdog Ulbroka” ir punkts mazāk un otrā pozīcija, bet “Ķekava” ar 11 punktiem deviņās spēlēs ir desmitajā vietā.

Florbola klubs “SĀC” sestdien Ādažos uzņēma FK “Valka” florbolistus un, gūstot trīs vārtus pēdējās 13 minūtēs, izcīnīja uzvaru 6:4 (Dēvidam Osītim 2+1, Tomam Dālem 1+2). Latvijas pirmās līgas Austrumu zonā “SĀC” ar 18 punktiem 9 mačos ir trešajā vietā.

Galvu reibinoša spēle aizvadīta Baložos, kur Rīgas atklātā čempionāta ietvaros tikās līderi FBK “Baloži” un RTU/”Rockets-2” florbolisti. Cīņā, kurā neizšķirts rezultāts tika fiksēts sešas reizes un vadībā bija gan viena, gan otra komanda, mājinieki uzvaras vārtus guva pamatlaika pēdējā sekundē un svinēja uzvaru 14:13 (Oskaram Eglītim 3+1, Emīlam Šveicaram 2+3, Ingmāram Lapčinskim 1+4). Baložu florbolisti ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs saglabā pirmo vietu tabulā. Ceturtajā vietā ir FK “Carnikava” un sestajā FK “Ikšķile”.

Pārliecinošu 8:2 uzvaru šīs sezonas ceturtajā savstarpējā spēlē pret novadniecēm “Ķekavas Bulldogs” florbolistēm svētdien izcīnīja “FK Ķekava” komanda. Tiesa, pēc divām trešdaļām viņu pārsvars bija tikai 4:2. Uzvarētājām divus vārtus guva Agnese Broliša.

“Ķekavas Bulldogs” florbolistēm šī bija pēdējā, bet “FK Ķekava” spēlētājām – priekšpēdējā spēle pirms decembrī gaidāmām pasaules čempionāta. Latvijas dāmu florbola valstsvienības sastāvā iekļautas septiņas Ķekavas klubu spēlētājas – Kristīne Kirilova, Klinta Mārtiņjēkaba, Elīza Elizabete Bērziņa un Paula Metāla no “FK Ķekava”, kā arī Inga Ametere, Līga Vancāne un Kristiāna Grāvīte no “Ķekavas Bulldogs”. Apakšgrupas turnīrā Latvijas izlase sacentīsies ar Čehijas, Slovākijas un Zviedrijas florbolistēm.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.