Menu
 

Ķekavas florbolistes iegūst medaļas pirmssezonas turnīrā "Latvian Open"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ritvars Raits, latvianopen.com Foto – Ritvars Raits, latvianopen.com

Nedēļas nogalē Valmierā un Kocēnos 14. reizi norisinājās tradicionālais pirmssezonas florbola turnīrs "Latvian Open", kas šoreiz pulcēja 25 komandas. Pirmo reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē starp dalībniecēm nebija nevienas ārzemju vienības, kas skaidrojams ar ceļošanas un karantīnas ierobežojumiem pasaulē.

Dāmu turnīrā sešas komandas vispirms izspēlēja viena apļa turnīru, un četras labākās kvalificējās pusfinālam (spēles ilga 2x15 minūtes). Gan “FK Ķekava”, gan “Ķekavas Bulldogs/NND” vienības piecās grupu turnīra spēlēs guva pa trim uzvarām un iekļuva labāko kvartetā.

Pusfinālos “FK Ķekava” florbolistes sīvā cīņā pārspēja Kocēnu “Rubenes” pirmās līgas komandu 2:1, bet “buldodzes” cieta sakāvi spēlē ar “Rubenes” pamatsastāvu 1:8. Toties vēlāk revanšējās “Rubenei-1” par apakšgrupas turnīrā piedzīvoto zaudējumu – mačā par bronzas medaļām ķekavietes uzvarēja 2:1. Vārtus guva Anna Ankudinova un Anda Luža.

Fināls “FK Ķekava” – “Rubene” aizritēja pēc tieši tāda paša scenārija. Vienai komandai izdevās iekrāt divu vārtu pārsvaru, bet otrajai atspēlēt tikai vienu golu. Par uzvarētājām ar 2:1 kļuva “Rubenes” florbolistes, ķekavietēm goda vārtus iemeta Paula Metāla.

Pieticīgākas bija divas vīru turnīros spēlējušās Pierīgas komandas. Elites turnīrā FBK “SĀC” no Saulkrastiem, Ādažiem un Carnikavas savā apakšgrupā zaudēja “Rubenei” 3:6 un vienai no divām Latvijas junioru (U19) izlases komandām 1:3, kā arī nospēlēja neizšķirti 5:5 ar sporta kubu “Pārgauja”. Ceturtdaļfinālā “SĀC” florbolistiem pretī stājās spēcīgā “Lielvārde/FatPipe”, un tika piedzīvots vēl viens zaudējums – 3:5.

“Open” grupā, kurā spēlēja Latvijas pirmās un otrās līgas komandas, startēja Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti. Apakšgrupā viņi uzvarēja florbola klubu “Vārme” 3:2, FBK “Valmiera”/BSS vienību 7:4 un SK “Slampe”/”Zevid” 4:3, bet ar 0:5 piekāpās florbola klubam “Kalsnava”. Taču arī “koijoti” apstājās ceturtdaļfinālā, kurā ar 3:4 zaudēja “Kuldīga/KNSS” florbolistiem.

Kā zināms, Latvijas florbola čempionātā pagājušajā sezonā Covid-19 krīzes dēļ medaļu ieguvēji netika noskaidroti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.