Menu
 

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu debitējis minirallijs "Ropaži"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Raimonds Volonts Foto – Raimonds Volonts

Ropažu apkaimes ceļos aizvadīts Latvijas miniraalija kausa izcīņas sezonas trešais posms. Minirallijā “Ropaži” uz starta stājās 136 ekipāžas. Pavisam kopā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja gandrīz 25 kilometrus. Pirms sacensību sākuma sākās lietus, kas no dalībniekiem prasīja papildus uzmanību.

Latvijas Automobiļu federācijā pavēstīja, ka par sezonas trešā posma absolūtiem līderiem kļuva ekipāža Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks ("Mitsubishi Lancer Evo"), viņiem arī uzvara 4WD+ klasē, aiz viņiem vien ar trīs sekunžu pārsvaru otrajā vietā Mārtiņš Ločmelis/Emīls Blūms ("Subaru Impreza") un trešo vietu uz pjedestāla izcīnīja arī ekipāža Rolands Kaucis/Gundars Berķis ("Subaru Impreza").

"4WD Open" klases ieskaitē ātrākie braucēji bija Kristaps Sarma/Ervins Zgirskis ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), no līderiem atpaliekot vien par piecām sekundēm otrajā vietā ekipāža Elviss Hermanis/Gatis Veilands ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"). "4WD Rookie" ieskaitē ar stabilu rezultātu uzvarus laurus plūca Guntars Bērziņš/Mārtiņš Šulcs ("Subaru Impreza GT"), bet "4WD" klases ieskaitē līdera pozīciju izdevās nosargāt un pirmo vietu iegūt Raimondam Dūcim/Elvim Šoehtam ("Audi A4").

"2WD" klasē labāko rezultātu uzrādīja un pirmo vietu izcīnīja Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš ("BMW"), "2WD Open" klasē uzvaru svinēja Kristers Cimdiņš/Renārs Sķenders ("BMW"), kamēr "2WD Rookie" ieskaitē ātrāko rezultātu ieguva Ervins Jurkovskis/Artis Roze ("BMW").

Arī šajā minirallija posmā dalībniekus turpināja priecēt bagiji, šajās sacensībās uz starta stājās četras bagiju ekipāžas. Pārliecinošu pirmo vietu "Buggy" klases ieskaitē izcīnīja Rinalds Ranka/Ignats Safronovs ("Can-Am Maverick X3 X RC"). "2000" ieskaitē uzvaru izcīnīja Ēriks Kursišs/Reinis Trūps ("Opel Astra"), bet "1600" klases ieskaitē ātrāko rezultātu uzrādīja ekipāža Atis Līcis/Māris Rode ("Lada Samara")

Minirallija ‘Ropaži’ organizatori bija sarūpējuši specbalvas trīs kategorijās. Balvu par interesantāko auto saņēma ekipāža Andris Lisovskis/Margers Saule ("VW LT40"). Balvu par skatāmāko ekipāžu saņēma Miks Ķenavs/Kristaps Skrodis ("Honda Civic"). Savukārt simpātiju balvu ieguva vienīgā dāmu ekipāža Sendija  Piļka/Agnese Patmalniece.

Rīkotāji īpaši norāda, ka, lai nodrošinātu drošu satiksmes plūsmas regulēšanu no ātrumposmiem pienākošajiem ceļiem, rīkotāji darbu uzticēja 12 probācijas klientiem, kas notiesāti ar piespiedu darbu. Viņi to paveica, strādājot kopā ar Zemessardzes pārstāvjiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.