Menu
 

Foto: Siguldas badmintonistiem Latvijas jaunatnes čempionātā – 28 medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dāvis Strazdiņš jauktajās dubultspēlēs izšķirošajā mačā pārī ar Arīnu Babri no Valmieras uzvarēja savus novadniekus Alenu Zandovski un Annu Kupču. Foto - Siguldas badmintona klubs Dāvis Strazdiņš jauktajās dubultspēlēs izšķirošajā mačā pārī ar Arīnu Babri no Valmieras uzvarēja savus novadniekus Alenu Zandovski un Annu Kupču. Foto - Siguldas badmintona klubs

Brīvdienās Talsos aizvadītajā Latvijas jaunatnes badmintona čempionātā četrās vecuma grupās krietnu medaļu ražu ievākuši Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāvji – viņu kontā 11 zelta, astoņas sudraba un deviņas bronzas godalgas. Trīs medaļas aizceļoja arī uz Ķekavas novada Baložiem.

No siguldiešiem lielākos panākumus guva Dāvis Strazdiņš, kurš vecākajā U17 grupā izcīnīja absolūtā čempiona titulu – uzvarēja visos trijos turnīros. Vienspēļu finālā viņš ar 21:18, 29:27 pārspēja mājinieku Patriku Kandi, puišu dubultspēlēs kopā ar Alenu Zandovski apspēlēja talsiniekus P.Kandi un Matīsu Bisenieku 21:10, 21:14, bet jauktajās dubultspēlēs izšķirošajā mačā pārī ar Arīnu Babri no Valmieras uzvarēja savus novadniekus A.Zandovski un Annu Kupču 21:12, 21:17.

A.Kupča sudrabam “mikstā” pievienoja vēl divas zelta godalgas. Vienspēļu finālā Anna pārspēja A.Babri 20:22, 21:7, 21:12, bet pāru cīņā viņas abas kopā uzvarēja “Dārta/Daugmale” komandas duetu Eiprila Briede / Annemarija Priede 21:14, 21:17.

Kā norāda Latvijas Badmintona federācija, U17 grupas uzvarētāji vienspēlēs kā papildus balvu saņems arī iespēju piedalīties Latvijas Olimpiskās komitejas rīkotajā fiziskās sagatavotības un personības izaugsmes nometnē no 17. līdz 25.oktobrim Valmierā. Dāvim Strazdiņam un Annai Kupčai tā būs iespēja nedēļu trenēties kopā ar citu olimpisko sporta federāciju izraudzītajiem diviem spēcīgākajiem jauniešiem. Nometnes programmā ir paredzētas gan fiziskās sagatavotības treniņi un padziļinātas medicīniskās pārbaudes, kā arī socializēšanās un sadarbība ar profesionāliem sporta psihologiem.

U13 vecuma grupā divi čempiones tituli siguldietei Madarai Mackēvičai – viņa vinnēja gan individuālajās sacensībās, kurās trešo vietu ieņēma vēl viena Siguldas badmintoniste Anete Priedniece, bet pāru cīņu finālā Madara un Anete pārliecinoši pieveica savas novadnieces Leilu Annu Siliņu un Agati Štameri 21:5, 21:9. Trešās medaļas – abas sudraba – A.Priedniece ieguva pārī ar Artūru Bratčikovu no Valmieras U13 grupas, bet M.Mickēviča ar Edgaru Romku (Sigulda/Cēsis) – U15 grupas jauktajās dubultspēlēs.

U15 grupā vēl Ričards Līdaks no Siguldas ieguva sudrabu vienspēlēs un bronzu ar E.Romku dubultspēlēs, bet Nikola Muķiele – bronzu vienspēlēs un zeltu ar Elzu Zitāni no Rīgas dubultspēlēs.

Jaunākajā U11 grupā Siguldas badmintona klubam Laura Lencēviča nodrošināja zeltu kopā ar Evelīnu Freiju no Talsiem pāru turnīrā un bronzas medaļas individuālajā turnīrā un “mikstā” pārī ar Kristapu Jeguru, kurš bija trešais arī zēnu pāru cīņās kopā ar vēl vienu siguldieti Gustavu Geibu.

Viens no sekmīgākajiem šajā vecuma grupā bija Oskars Bajārs no Baložiem, kurš triumfēja vienspēlēs, ieguva čempiona titulu arī dubultspēlēs zēniem kopā ar Mārtiņu Jaunslavieti (“Lotos”) un nopelnīja sudrabu jauktajās dubultspēlēs kopā ar Evelīnu Freiju no Talsiem.

Latvijas čempionātā badmintonā jauniešiem piedalījās 141 spēlētājs no Liepājas, Alsungas, Talsiem, Jelgavas, Ozolniekiem, Olaines, Mārupes, Baložiem, Sērenes, Salaspils, Siguldas, Cēsīm, Valmieras, Valkas un Rīgas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.