Menu
 

Ķekavas un Salaspils basketbolisti gūst uzvaras pirms gaidāmās pauzes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Otrdien vakarā uzvaras Nacionālajā (NBL) un Reģionālajā basketbola līgā (RBL) guva attiecīgi basketbola klubs “Ķekava” un Salaspils sporta skolas komanda. Latvijas Basketbola savienība ziņo, ka līdz piektdienai, 16.oktobrim, Latvijas basketbola līgās un Latvijas kausa izcīņā spēles notiks saskaņā ar apstiprināto kalendāru. Par turpmāko sacensību norisi LBS valde lems trešdien.

Jaunākās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos nosaka, ka no 17.oktobra līdz 6.novembrim būs aizliegta sporta pasākumu organizēšana, izņemot komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sacensības, bet Nacionālā un Reģionālā basketbola līga ir zemāka ranga turnīri. Līdz ar to paredzams, ka abās šajās līgās tiks izsludināts pārtraukums.

Ķekavieši otrdien viesojās pie basketbola kluba “Saldus” un šīs sezonas uzvaru sēriju pagarināja līdz trim spēlēm. Pirmajā puslaikā sāncenšiem vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās – viesiem bija +5, mājiniekiem +6, un pārtraukumā komandas devās, būdamas turpat blakus (48:47).

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē BK “Ķekava” izdevās izrāviens 11:2 (73:62), un aptuveni desmit punktu pārsvaru viņi saglabāja, līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kas sākās ar rezultātu 100:91. Saldus komanda metās pēdējā ofensīvā un piecas sekundes līdz beigām deficītu samazināja līdz diviem punktiem. Atbildīgajā brīdi roka soda metienos nenotrīcēja Dāvim Klegerim – 104:100 ķekaviešu labā.

D.Klegeris uzvarētājiem guva 33 punktus, Elvijs Mičulis 31 un Edgars Štelmahers 14 punktus. NBL Rietumu grupā BK “Ķekava” ar trim uzvarām trijās spēlēs dala pirmo vietu ar basketbola klubu “Jelgava”.

Pirmo uzvaru pēc zaudējumiem pirmajās divās cīņās pēc ranga trešajā spēcīgākajā turnīrā RBL otrdien savā laukumā izdevās izcīnīt Salaspils sporta skolas basketbolistiem. Teju visas 40 minūtes viņu spēlē pret basketbola klubu “Roja” aizritēja punkts punktā – 40:33 pirmā puslaika nogalē bija lielākais mājinieku pārsvars, bet 38 sekundes līdz beigām bija arī 77:78. Atlikušajā laikā salaspilieši nosargāja savu grozu neskartu, atguva vadību un svinēja uzvaru 83:78.

Rezultatīvākie laukuma saimnieku rindās bija Renārs Stacēvičs (25 p.), Elvis Vaivods (21) un Kristaps Plotnieks (20 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.