Menu
 

Par izciliem sasniegumiem sportā rosinās apbalvot 90 sporta nozares pārstāvjus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Nacionālā sporta padome ceturtdien nolēmusi izteikt priekšlikumu Ministru kabinetam piešķirt naudas balvas 90 sporta nozares pārstāvjiem par izciliem sasniegumiem sportā 2019.gada nogalē un 2020.gadā.

Kā aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), vakar Latvijas Nacionālās sporta padomes attālinātajā sēdē tika pieņemti vairāki nozarei būtiski lēmumi, to skaitā par valsts sporta budžetu 2021.gadam un iespējamiem risinājumiem 2021.gadā plānoto nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu līdzfinansēšanā, Sporta politikas pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam un naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā.

Lai nodrošinātu naudas balvu izmaksu, pieņemts lēmums aicināt Ministru kabinetu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt IZM 251 893 eiro, tai skaitā 49 751 eiro nodokļu samaksai, un aicināt Ministru kabinetu jautājumu par naudas balvu piešķiršanu izskatīt valdības 8.decembra sēdē.

Padome arī izskatīja jautājumu par AS "Latvijas valsts meži" 2020.gadā plānoto mērķziedojumu sporta attīstības veicināšanai 2,2 miljonu eiro apmērā un apstiprināja tā sadales principus.

Pēc IZM paustā, padome arī pieņēma zināšanai ministrijas sniegto informāciju par valsts sporta budžetu 2021.gadam un aktualizēto 2021.gadā Latvijā plānoto nacionālas nozīmes starptautisko sporta sacensību kalendāru.

Padome nolēma aicināt Ministru kabinetu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt IZM 1,5 miljonus eiro, tai skaitā 300 000 eiro biedrībai "Latvijas Motosporta federācija", lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2021.gada Starptautiskās Motosporta federācijas pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanas licences iegādi un 300 000 eiro biedrībai "Latvijas Automobiļu federācija", lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2021.gada Starptautiskās Automobiļu federācijas Eiropas rallija čempionāta posma organizēšanas licences iegādi.

Vēl 900 000 eiro lūgs piešķirt biedrībai "Latvijas Olimpiskā komiteja" saņemto valsts galvoto aizdevumu 2021.gada maksājumu daļējai atmaksai, tādējādi nodrošinot saistību daļēju izpildi 2020.gadā.

Plānots, ka jautājums par līdzekļu piešķiršanu tiks virzīts izskatīšanai Ministru kabineta 8.decembra sēdē. 

Vienlaikus tika atbalstīts priekšlikums ietaupītos finanšu līdzekļus 900 000 eiro apmērā 2021.gadā novirzīt IZM pamatfunkciju sporta nozarē izpildes nodrošināšanai, tai skaitā 700 000 eiro apmērā nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā 2021.gadā, 100 000 eiro Murjāņu sporta ģimnāzijas sporta bāzes - stadiona skrejceliņu seguma - renovācijas pabeigšanai un 100 000 eiro VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" ledus halles aprīkojuma iegādei.

Padomes sēdē IZM arī iepazīstināja ar izstrādāto Sporta politikas pamatnostādņu 2021.-2027.gadam projektu, kas tiek nodots publiskajai apspriešanai. Pirms pamatnostādņu gala redakcijas iesniegšanas izskatīšanai Ministru kabinetā tās vēlreiz tiks izskatītas padomes sēdē, informēja ministrijā.

Vienlaikus sēdē pieņemts lēmums atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu sporta bāzei "Arēna Rīga" un virzīt jautājumu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Tāpat padomes sēdē tika pieņemts lēmums atzīt skijoringu Latvijā par sporta veidu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.