Menu
 

Nāciju kausa sacensībās vīriešiem Oberhofā pirmās trīs vietas ieņem Latvijas kamaniņu braucēji

  • Autors:  LETA
Foto - Mareks Gaļinovskis, FotoMan.lv Foto - Mareks Gaļinovskis, FotoMan.lv

Kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Oberhofas trasē Vācijā izcīnīja uzvaru Nāciju kausa sacensībās, otro vietu ieņemot Gintam Bērziņam, trešo - Rikam Kristenam Rozītim, kamēr sieviešu sacensībās Ulla Zirne ierindojās otrajā vietā, bet divniekiem trešie bija Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Nāciju kausā vīriešu konkurencē uzvaru svinēja Dārznieks, kurš par 0,052 sekundēm apsteidza savu tautieti Bērziņu un par 0,145 sekundēm Rozīti.

Ceturtajā vietā ar 0,042 sekunžu atpalicību no Rozīša finišēja Krievijas sportists Aleksandrs Gorbacevičs.

Uz starta izgāja 22 sportisti.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa posmam, Latviju pārstāvēja Ulla Zirne un Sigita Bērziņa, arī viņām spējot sasniegt Pasaules kausa pamatsacensības.

Zirne, kura startēja ar pirmo numuru, vēlāk sevi apsteigt ļāva vien ar otro numuru startējušajai austrietei Hannai Prokai, piekāpdamās austrietei par 0,173 sekundēm.

Bērziņa trasē devās kā trīspadsmitā un ieņēma sesto vietu, atpalikdama no Prokas par 0,350 sekundēm.

Trešajā vietā finišēja šveiciete Natālija Māga, kura uzvarētājai zaudēja 0,230 sekundes.

Arī sievietēm startēja 22 sportistes, bet pamatsacensībās tāpat kā vīriešiem iekļuva 18 ātrākās braucējas.

Divnieku sacensībās uzvaru izcīnīja poļi Vojcehs Hmelevskis un Jakubs Kovalevskis, kuri par 0,030 sekundēm apsteidza vācu duetu Hanness Orlaminders/Pauls Gubics.

Trešo vietu ieņēma un Pasaules kausa sacensībām kvalificējās Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri no uzvarētājiem atpalika par 0,066 sekundēm, sekotājus no Krievijas Vsevolodu Kaškinu un Konstantīnu Koršunovu apsteidzot par divām sekundes desmitdaļām.

Startēja deviņi divnieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.