Menu
 

Šici triumfē Sprinta kausa sezonas pēdējās sacensībās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici izcīnījuši uzvaru svētdien Sprinta kausa sezonas pēdējās sacensībās svētdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā. Kausa kopvērtējumā pēc aizvadītajām trim sacensībām divnieku ekipāžu konkurencē siguldieši ierindojās otrajā vietā.

Sezonas pēdējās Sprinta kausa sacensībās, kā ierasts, startēja un vienu braucienu veica pa 15 labākajiem sportistiem vai ekipažām pēc Pasaules kausa izcīņas posma sacensību rezultātiem.

Divnieku braucienos Šici, kuri sestdien izcīnīja otro vietu, šoreiz finišēja pēc 29,958 sekundēm un otrās vietas ieguvējus, Pasaules kausa kopvērtējuma līderus austriešus Tomasu Štoi un Lorencu Kolleru apsteidza par mazāko iespējamo starpību – sekundes vienu tūkstošdaļu.

Labāko sešniekā finišēja arī abas pārējās Latvijas ekipāžas. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās ceturtajā vietā (0,057 sekundes aiz Šiciem), bet ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ieņēma sesto vietu (+0,096 s).

Sprinta kausa kopvērtējumā pēc aizvadītajiem trim posmiem Šici sakrāja 231 punktu un finišēja otrajā vietā aiz Štoi un Kollera (270 p.). Gudramovičam un Kalniņam septītā vieta (127), Botam un Plūmem devītā (119). Savukārt sezonas absolūtajā kopvērtējumā, summējot Pasaules kausa un Sprinta kausa rezultātus, pirms pēdējā posma Šici ir trešie (749 p.) aiz pieminētās Austrijas ekipāžas (896) un vāciešiem Egerta/Benekena (770). Gudramovičs un Kalniņš ir astotie (443), bet Bots un Plūme desmitie (416).

Vīru konkurencē siguldietis Gints Bērziņš, kurš sestdien bija devītais, šoreiz ieņēma 11.vietu 0,293 aiz uzvarētāja Semjona Pavļičenko no Krievijas, bet Riks Kristens Rozītis nespēja pakāpties augstāk par dienu iepriekš iegūto 15.vietu un palika pēdējais (+0,341 s). Sprinta kausa kopvērtējumā nevienam no latviešiem labāk desmitniekā iekļūt neizdevās, bet sezonas absolūtajā kopvērtējumā labākais ar 14.vietu ir Artūrs Dārznieks.

Priekšpusdienā notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās dāmām Latvijas kamaniņu braucējas uzrādīja pieticīgus rezultātus un palika otrajā desmitā. Sprinta kausam kvalificējās krimuldiete Elīza Tīruma, kura ieņēma 13.vietu (0,676 sekundes aiz uzvarētājas Natālijas Geizenbergeres), un saulkrastiete Kendija Aparjode, kura pirmajā braucienā bija astotā, bet otrajā – tikai astoņpadsmitā un summā ieņēma 14.vietu (+0,679 s). Siguldietes Elīna Ieva Vītola un Ulla Zirne ierindojās attiecīgi 16.vietā (+0,737 s) un 18.vietā (+0,777 s).

Vēlāk Sprinta kausa sacensībās Tīrumai izdevās sasniegt desmito rezultātu 0,248 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas, bet Aparjode palika pēdējā 15.vietā (+0,408 s).

Sprinta kausa kopvērtējumā pirmā bija visu triju posmu uzvarētāja Taubica (300 p.), Tīruma ar 146 punktiem ieņēma piekto vietu, bet Aparjode ar 108 punktiem astoto. Savukārt sezonas kopvērtējumā, kurā līdere ir Natālija Geizenbergere no Vācijas (965), Tīruma ir septītā (486), Aparjode devītā (397) un Zirne sešpadsmitā (233).

No 29.līdz 31.janvārim Kēnigzē trasē Vācijā norisināsies pasaules čempionāts kamaniņu sportā, bet Pasaules kausa izcīņa noslēgsies nedēļu vēlāk Sanktmoricas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.