Menu
 

Mauriņš: Jauno kamaniņu braucēju konkurētspēja startā ir junioru izlases treneru nopelns

  • Autors:  LETA
Elīna Ieva Vītola. Foto - Mareks Galinovskis Elīna Ieva Vītola. Foto - Mareks Galinovskis

Latvijas jauno kamaniņu braucēju konkurētspēja startā ir junioru izlases treneru nopelns, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas pieaugušo komandas treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš.

Sezonas izskaņā savas pirmās uzvaras karjerā svinēja Latvijas kamaniņu sporta jaunā maiņa Elīna Ieva Vītola sieviešu vieninieku sacensībās un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme vīriešu divnieku sacensībās, tāpat pieaugušo elitē veiksmīgu sezonu aizvadīja juniors Gints Bērziņš.

Sezonas sākumā zem jautājuma zīmes bija Bērziņa dalība pirmajos posmos, jo 19 gadus vecajam sportistam rudenī tika veikta elkoņa operācija, kā dēļ aptuveni vienu mēnesi nācās iztikt bez treniņiem.

"Treneru korpusam bija dilemma, vai viņu ņemt līdzi uz Pasaules kausu vai atstāt Siguldā, kur varētu trenēties un savākt nepieciešamos braucienus. Nonācām pie slēdziena, ka ņemsim viņu līdzi. Sezonas pirmajā pusē varēja redzēt, ka viņš vēl nav gatavs, jo pietrūka gan braucienu, gan fiziskās sagatavotības," stāstīja Mauriņš.

Sezonas otrajā pusē sportists bija pabraucis trases un ieguvis fizisko formu, cīnoties par pozīcijām pirmajā desmitniekā. Oberhofā viņš izcīnīja augsto septīto vietu.

"Atzīstams rezultāts 18 gadus vecam sportistam [pirms nedēļas Bērziņš svinēja savu 19 gadu dzimšanas dienu]. Viņš ir talantīgs un mērķtiecīgs, labs materiāls, ar ko strādāt," uzsvēra Mauriņš.

Vītola savā pirmajā sezonā starp pieaugušajiem uzrāda konkurētspējīgu rezultātu startā. Tāpat labi rezultāti startā ir Latvijas otrajai jaunajai kamaniņu braucējai Sigitai Bērziņai.

"Sigita ir spēcīgāka sprinta disciplīnās uz ātrumu un skriešanu, kā arī tāllēkšanā, bet Elīna ir spēcīgāka spēka vingrinājumos - stieņa celšanā un līdzīgos vingrinājumos. Par viņu labo laiku startā jāsaka paldies junioru treneriem Zintim Šaicānam un Pēterim Cīmanim, kuri ir ielikuši labus pamatus gan braukšanas tehnikā, gan fiziskajā sagatavotībā. Atnākot pie lielajiem, tikai pāris nianses jāpieslīpē. Meiteņu labais starts noteikti ir junioru treneru ieguldījums," skaidroja Mauriņš.

Pirmā desmitnieka starta laiki ir arī divnieku ekipāžai Botam/Plūmem, kuru labie rezultāti aizvadītajā sezonā pārsteiguši visus.

"Tie rezultāti, kurus viņi uzrādīja divniekos, ir apbrīnojami, ņemot vērā iepriekšējo sezonu, kurā brauca tikai Nāciju kausā un nespēja kvalificēties pamatsacensībām. Jauno kamaniņu braucēju konkurētspēja startā ar pasaules labākajiem sportistiem ir junioru izlases treneru nopelns," junioru treneru ieguldījumu slavēja Mauriņš.

Nākamajai paaudzei - junioriem - 2020./2021.gada sacensībās starptautiskās sacensības nenotika un latvieši savu sportisko formu uzturēja Siguldas trasē.

"Mūsu treneriem bija idejas viņus aizvest uz treniņnometni Vācijā, taču, apspriežoties ar sporta ārstiem Latvijas Olimpiskajā vienībā, nonāca pie slēdziena, ka visa sezona jāaizvada Siguldā. Viņiem arī bija savi kontroltreniņi, kuros varēja mēroties spēkiem. Juniori šosezon bija neapskaužamā situācijā, jo visu vasaru cītīgi trenējās un gatavojās, bet beigās tāds "čiks" vien bija un visa sezona pagāja Siguldā," atklāja Mauriņš.

No jaunajiem sportistiem tuvākajā laikā pie pieaugušo izlases durvīm varētu klauvēt divnieku ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. 

"Viņi ir spēcīgi jaunieši ar labiem auguma parametriem. Tāpat, cik esam redzējuši trasē, ir pareizās braukšanas sajūtas. Ja ne gluži nākamajā sezonā, tad pēc olimpiskajām spēlēm varbūt gribētu viņus redzēt pieaugušo izlasē," atzina Mauriņš.

Pasaules kausa sezonā kopumā latvieši izcīnīja 15 medaļas - pa četrām zelta un sudraba, kā arī septiņas bronzas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.