Menu
 

Triatlonists Liepa EK junioriem peldēšanā uzrāda trešo rezultātu, bet pēc kritieniem riteņbraukšanā finišē sestajā desmitā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Triatlonists Artūrs Liepa no Kalngales sestdien Polijā ieņēma 56.vietu Eiropas kausā junioriem sprinta disciplīnā, informē Latvijas Triatlona federācija.

Sacensības Latvijai sākās ļoti daudzsološi, jo junioru vidū Liepa no ūdenstilpes izskrēja kā trešais, zaudējot vienīgi krieviem Pāvelam Sorokinam un Markam Visockim. Riteņbraukšanā vēl pēc piecu kilometru atzīmes viņš atradās vien 12 sekundes aiz līderiem, bet distances vidū pat ieņēma piekto vietu, kaut līderu duets jau bija aizbēdzis.

Tomēr otrajos desmit kilometros latvietis ievērojami atpalika, velobraukšanu pabeidzot divas ar pusi minūtes pēc spēcīgākajiem sportistiem, savukārt grupai, kurā veica lielāko distances daļu, viņš beigās zaudēja vairāk nekā minūti. Kā noskaidrojās pēc finiša, latvietis velo distancē bija piedzīvojis divus kritienus.

Pēc šādas neveiksmes arī skriešanā Liepa nebija ātrs, distanci noslēdzot 56.vietā starp 59 atlētiem, kas tika līdz finišam. Uzvarēja norvēģis Sebastians Vernersens, finišējot pēc 56 minūtēm un 35 sekundēm, kuram sekoja vācietis Janne Bitels un spānis Estevans Basanta Foucs, bet Liepa zaudēja septiņas minūtes un 18 sekundes.

Pēc junioru finiša uz starta stājās dāmas. Šeit peldēšanā Kristiāna Maskava distanci beidza 38.vietā, nepilnu minūti aiz līderēm, bet Baiba Medne jau tobrīd bija pārliecinoši pēdējā, 46.pozīcijā. Riteņbraukšanā debitantei Maskavai neizdevās aizķerties vadošo sportistu vidū un viņa pievienojās vienai no atpalicēju grupiņām, bet skriešanā atkrita uz pēdējo vietu starp 43 finišējušajām atlētēm. Tikmēr Medne tika apdzīta par apli un sacensības nepabeidza.

Nākamnedēļ Ukrainas pilsētā Dnipro notiks nākamais Eiropas kausa posms, kurā no Latvijas sportistiem uz starta izies arī Artjoms Gajevskis un Artūrs Liepa. Savukārt plašāka Latvijas delegācija plānota no 18. līdz 20.jūnijam Austrijas pilsētā Kicbīelē paredzētajā Eiropas sprinta un stafešu čempionātā, kur Latvijas komanda piedalīsies ne tikai individuālajās sacensībās, bet arī stafetē.

Ja pērn Vecajā kontinentā starptautisko sacensību sezona sākās vien augustā Rīgā, tad šogad "Europe Triathlon" organizācija pielāgojusies apstākļiem un mači jau rit pilnā sparā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.