Menu
 

Blūms Siguldā izcīna uzvaru "VeloExpress" Latvijas čempionātā MTB olimpiskajā krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Siguldā lieliskā atmosfērā aizvadīts “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskajā krosā (XCO). Vīru elitē par absolūto uzvarētāju kļuva cēsinieks Mārtiņš Blūms, bet dāmām nepārspēta izrādījās lietuviete Kataržina Sosna, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā. Kopumā 20 vecuma un meistarības grupās startēja ap 200 dalībnieku.

Sacensības ar vietējās pašvaldības atbalstu norisinājās Siguldas “Fischer” slēpošanas centra apkaimē. Trase salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija kļuvusi fiziski smagāka. Papildus pārbaudījumu deva arī svelme, kas īpaši kāpumos no sportistiem prasīja pēdējos spēkus.

Vīru elitē otro gadu pēc kārtas dominēja Latvijas braucēji. No pirmā apļa vadībā izvirzījās Latvijas šobrīd vienīgais profesionālais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, turklāt cēsnieks ar katru apli savu pārsvaru audzēja. Viņš distancē pavadīja stundu, 28 minūtes un 19 sekundes.

Daudz interesantāka sacīkste bija par otro vietu, ko beigās izcīnīja Oskars Muižnieks – viņš finišēja piecarpus minūtes aiz uzvarētāja. Trešā vieta Mārim Bogdanovičam (+6:50).

Pēdējos apļos lielisku ātrumu demonstrēja Rodžers Petaks, kurš pēdējos metros pārspēja Lauri Purniņu un izcīnīja ceturto vietu elitē un pirmo vietu U23 vecuma grupā, kurā trešais bija siguldietis Jēkabs Vītols (“Veloprofs”). Junioru puišu grupā pārliecinoši ātrākais karstajā Siguldas trasē bija “KS Sporta klubs” pārstāvis Ronalds Blumbergs.

Dāmām pirmās divas vietas absolūtajā vērtējumā aizņēma lietuvietes ar titulēto Kataržinu Sosnu priekšgalā. Labākā no latvietēm elites un CFA apvienotajā grupā bija Zane Ķelpe (“MTB Garkalne”), kurai absolūtajā vērtējumā trešā vieta un Latvijas čempiones tituls. Juniorēm labākā bija Evelīna Ermane-Marčenko.

Zēmnu konkurencē otro vietu nieka trīs sekundes aiz uzvarētāja aiz Bruno Brēdes (“LiVelo Zelta zeme”) ieguva carnikavietis Rauls Ukins. Savukārt meitenēm par čempioni kļuva Baldones Riteņbraukšanas nodaļas pārstāve Amanda Reilija Zariņa, bet trešo vietu ieņēma Loreta Vaisūna no Ķekavas novada sporta skolas. Uzvarētāji tika noskaidroti arī vairākas vecuma grupās senioriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.