Menu
 

Latvijai atkārtoti piešķirts Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, tas norisināsies Carnikavā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Starptautiskā Kamanu suņu sporta federācija (IFSS) ir piešķīrusi Latvijai tiesības Carnikavā rīkot 2021./2022.gada sezonas Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos.

Sacensības notiks 11. un 12.septembrī "Zibeņu" slēpošanas trasē Carnikavā, un to rīkos "Dog Sport Carnikava".

Kopā ar Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā dalībnieki sacentīsies arī par Carnikavas kausu.

Parasti sportistu skaits sniedzas pāri simtam, suņu skaits ir ap 200, bet dalībvalstu - ap desmit.

Organizatoru komanda no "Dog Sport Carnikava", kas vairākus gadus ir rīkojusi augstākā mēroga sacensības kamanu suņu sportā, tajā skaitā arī Pasaules kausa posmus, 2019.gada beigās bija pieteikusies rīkot Pasaules kausa posmu ziemā. Toreiz sniega trūkuma dēļ sacensības nenotika.

Arī pērn oktobrī "Dog Sport Carnikava" plānotās kamanu suņu sacensības bezsniega apstākļos bija jāatceļ pēdējā brīdī, jo tika ieviesti Covid-19 aizliegumi un ierobežojumi.

Par sacensību vietu pēc vairāku gadu pārtraukuma ir izvēlēta Carnikavas "Zibeņu" trase. Dažus iepriekšējos gados Pasaules kausa posmus carnikaviešu kamanu suņu sporta klubs rīkoja ainaviskajā etnogrāfiskā viesu nama "Gungas" apkārtnē, bet pēc sešu gadu pārtraukuma gan Latvijas, gan citu valstu sportisti atgriezīsies "Zibeņu" trasē.

Dalībnieki, kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, sacentīsies četrās kategorijās - velokamanu (sešu un četru suņu), skūteru (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Sacensību ietvaros norisināsies arī stafete, kur katrā komandā ir trīs dalībnieki - pa vienam kanikrosā, skūterā un baikdžoringā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.