Menu
 

13 Latvijas kamaniņu braucēji dodas iepazīties ar olimpisko ledus trasi Ķīnā

  • Autors:  LETA
Foto - Mareks Galinovskis Foto - Mareks Galinovskis

Latvijas kamaniņu sporta izlase 13 sportistu sastāvā trešdien dosies iemēģnāt Pekinas olimpisko spēļu trasi, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Uz Pekinu caur Frankfurti pie Mainas Vācijā Latvijas izlases sastāvā dosies piecas sievietes, četri vīrieši un divas ekipāžas.

Pekinā atlētiem divu nedēļu laikā olimpiskajā trasē būs vēl divi kontroltreniņi cīņā par ceļazīmi uz Pekinas spēlēm.

Jau ziņots, ka pirmais kontroltreniņš aizvadītajā nedēļā notika Siguldā. Tajā ātrākie bija brāļi Šici, Kristers Aparjods un Vītola.

Komandai izbraucot no Latvijas pirmdien, Frankurtes lidostā otrdien būs jāveic Covid-19 testi.

"Visvairāk raizēties liek visas papīra lietas. Atsaucoties uz Latvijas skeletonistiem un bobslejistiem, tiešām ir diezgan sarežģīti, lai aizpildītu visas deklarācijas un saņemtu QR kodus no Ķīnas, lai mēs tiktu Ķīnā. To nevar darīt ātrāk par 24 stundām pirms lidojuma. Dotajā brīdī tas uztrauc visvairāk, proti, vai viss izdosies laikā un precīzi. Kad būsim jau lidmašīnā, varēsim mazliet uzelpot, ka visiem ir negatīvi testi un viss ir sakārtots," došanos uz Ķīnu sarunā ar LKSF preses dienestu komentē izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

Uz Pekinu devušies šādi atlēti: Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis, Elīza Tīruma, Kendija Aparjode, Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un divnieki Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Pasaules kausa pirmais posms norisināsies no 19. līdz 21.novembrim Pekinā.

Pasaules kausa sacensību visus deviņus posmus šajā sezonā atspoguļos televīzijas kanāls "Sportacentrs.com TV", vienlaicīgi pārraidi translējot arī interneta formātā vietnē "Sportacentrs.com".

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 2022.gada 4. līdz 20.februārim.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.