Menu
 

Putnu fabrika "Ķekava" kļuvusi par Latvijas vīriešu basketbola izlases atbalstītāju

  • Autors:  LETA
Putnu fabrika "Ķekava" kļuvusi par Latvijas vīriešu basketbola izlases atbalstītāju basket.lv un publicitātes

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ieguvusi jaunu atbalstītāju vīriešu nacionālajai basketbola izlasei, noslēdzot sadarbības līgumu ar ar AS "Putnu fabrika "Ķekava"", ceturtdien Ķīpsalas pludmalē paziņoja abas organizācijas.

"LBS viens no galvenajiem mērķiem ir atbalstītāju meklēšana. Valsts nevar nodrošināt finansējumu visām izlasēm pilnā apmērā, tādēļ ir nepieciešams atbalstītājs. Priecājamies, ka "Putnu fabrika 'Ķekava"" ir kļuvusi par mūsu partneriem," gandarīts bija LBS vadītājs Valdis Voins. Viņš informēja, ka ar putnu fabriku ir noslēgts līgums ar iespēju to pagarināt. "Runa ir par nacionālo izlasi. Mūsu apņemšanās ir iespēju robežās reklamēt uzņēmumu un atbalstīt to, taču, iespējams, būs citas arī citas jaunas sadarbības formas, bilda Voins.

LBS vadītājs arī norādīja, ka Latvijas izlase gatavojas ļoti svarīgām Pasaules kausa kvalifikācijas otrā posma spēlēm. "Visa vasara bijusi pozitīvā gaisotnē, redzot, ka basketbola sistēma strādā," atzina Voins.

Tikmēr "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs uzsvēra, ka kompānija ir laimīga, ka var būt basketbola izlases sponsors. "Ceru, ka mūsu sadarbība būs ilga. Paldies, ka mums ir iespēja būt basketbola ģimenē," sacīja uzņēmējs.



Tāpat pasākumā piedalījās Latvijas izlases spēlētāji Jānis Strēlnieks un Jānis Timma, kuri tikai dienu iepriekš ieradās Latvijā no Grieķijas kluba Pireju "Olympiakos", kur abi gatavojas jaunajai sezonai. "Patīkami atgriezties mājās, ne tikai tādā ziņā, ka spēlēšu ar savējiem, bet izbaudīšu arī mājas. Kājas šobrīd ir smagas. Šodien tikai sanācām un aizvadījām vienu treniņu. Skatīsimies uz savu spēli un centīsimies uzlabot savas lietas, nevis skatīsimies uz pretiniekiem," sacīja Strēlnieks.

Latvijas izlase piektdien mājās aizvadīs pārbaudes spēli ar Somiju, bet svētdien viesosies Lietuvā. Savukārt pēc tam būs divas 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles – mājās ar Eiropas čempioni Slovēnijas izlasi, kā arī trīs dienas vēlāk Madridē gaidāma cīņa ar Spāniju.

Strēlnieks iepriekš Pasaules kausa pirmajā kvalifikācijas posmā izlasei varēja palīdzēt tikai noslēdzošajās divās spēlēs vasaras pirmajā pusē, bet pirms tam sezonas laikā viņš bija spiests palikt kluba rīcībā. "Šoreiz "Olympiakos" ļāva pievienoties, jo izlašu logs netraucēja darbam treniņos. Diemžēl sezonas laikā, domāju, arī nevarēšu būt izlasē," atzina saspēles vadītājs.

Tikmēr Timma pauda prieku, ka atkal varēs uzspēlēt kopā ar izlases komandas biedriem. "Gods spēlēt izlasē, un par to ir liels prieks. Pēdējās reizēs nebija iespējas, bet šoreiz tas bija jāizmanto. Prieks spēlēt ar saviem draugiem un labiem cilvēkiem un pārstāvēt valsti. Ir prieks spēlēt pie savām tribīnēm un prieks, ka mūs atbalsta," pauda basketbolists, kurš vasarā no Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia" pārcēlās uz "Olympiakos".



Jau ziņots, ka Latvijas izlase pārbaudes spēlē piektdien viesos Espo pilsētā ar 73:80 zaudēja Somijas izlasei.

Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Daira Bertāna un Rolanda Šmita. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi. Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29. novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2. decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22. februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25. februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases. Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti: Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (visi – "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Jānis Blūms (bez kluba), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs (visi – "VEF Rīga"), Artūrs Strautiņš (Triestes "Alma", Itālija), Ojārs Siliņš (bez kluba), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Iļja Gromovs (bez kluba).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.