Menu
 

Šiciem zelts, Aparjodam sudrabs Sprinta kausa sacensībās Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši uzvaru kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas septītā posma ietvaros notikušā Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžām svētdien Siguldas trasē. Otrais vīru konkurencē bija sestdienas Pasaules kausa pamatsacensību uzvarētājs Kristers Aparjods no Saulkrastiem.

Kā ierasts, Sprinta kausā vienu braucienu veica pa 15 dalībniekiem katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posma pamatsacensību rezultātiem. Divnieku ekipāžu konkurencē sezonas līderi brāļi Šici savu mēģinājumu veica teju nevainojami un sestdienas sacensību uzvarētājus Toniju Egertu un Sau Benekenu no Vācijas pārspēja par 0,021 sekundi. Otrais Latvijas divnieks Mārtiņš Bots un Roberta Plūme, tāpat kā dienu iepriekš, ierindojās piektajā vietā 0,212 sekundes aiz Šiciem.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, pieskaitot trīs notikušās Sprinta kausa sacensības, Andris un Juris Šici nostiprinājušies pirmajā vietā – 773 punkti. Tuvākajiem sekotājiem Egertam/Benekenam ir 691 punkts, bet Bots un Plūme ar 419 punktiem ir astotie.

Vīru konkurencē sestdienas sacensību uzvarētājs Kristers Aparjods bija tuvu otrajam panākumam divās dienās, tomēr trases lejasdaļā pieļāva nelielu kļūdu, un 0,014 sekundes ātrāks par viņu finišā bija slavenais Vācijas kamaniņu braucējs Felikss Lohs – Kristeram otrā vieta.

Sesto vietu ieņēma Gints Bērziņš (0,121 sekunde aiz Loha), bet Riks Kristens Rozītis piedzīvoja kritienu un, lai arī finišēja, palika pēdējā 15.vietā.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc desmit sacensībām K.Aparjods pakāpies uz trešo vietu (567 punkti) aiz vācieša Johanesa Ludviga (737) un austrieša Volfganga Kindla (636). Desmitais ir Gints Bērziņš (390).

Priekšpusdienā notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās dāmām trim Latvijas kamaniņu braucējām izdevās kvalificēties Sprinta kausam. Elīza Tīruma ierindojās sestajā vietā (0,408 sekundes aiz uzvarētājas austrietes Madeleinas Egles), Elīza Ieva Vītola – astotajā (+0,529) un Ulla Zirne – 14.vietā (+0,859). 19.vietā palika Sigita Bērziņa (+1,141).

Vēlāk Sprinta kausa sacensībās vislabāk no mājiniecēm veicās siguldietei Zirnei, kura uzrādīja septīto rezultātu 0,135 sekundes aiz uzvarētājas krievietes Tatjanas Ivanovas. Gan Vītola, gan Tīruma bija tuvu kritienam un beigās ierindojās attiecīgi 13.un 14.vietā (+0,703 un 0,712 s).

Sezonas kopvērtējumā līdere ir Jūlija Taubica no Vācijas (834 p.), E.Tīruma ieņem piekto vietu (491), bet 12.vietā ir Kendija Aparjode, kura turpina ārstēt savainojumu (303 p.).

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējais astotais posms norisināsies pēc nedēļas Oberhofas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.