Menu
 

Pierīgas florbola klubiem virslīgā pieci zaudējumi sešās spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Pa divām spēlēm Latvijas florbola virslīgas čempionātā nedēļas nogalē aizvadījuši trīs Pierīgas vīru klubi, un tikai viens beidzās ar pozitīvu iznākumu. Dāmu virslīgā noslēdzies pirmais posms, un labāko trijniekā ir abas Ķekavas komandas, tuvu starpfinišam ir arī vīru pirmās līgas turnīrs.

“Ķekavas” florbolisti triju dienu laikā piekāpās diviem Vidzemes klubiem. Vispirms ķekavieši savās mājās ar 4:11 zaudēja “Valmierai”, bet pēc tam izbraukumā ar 6:10 turnīra līderim Cēsu “Lekringam”. Abās spēlēs pa trim rezultativitātes punktiem nopelnīja Klāvs Jansons (attiecīgi 1+2 un 2+1), un nu čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam 16 spēlēs ir 64 punkti (40+24).

Divi zaudējumi arī Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola klubam “SĀC”. Mājas spēlē Ādažos pret “Lielvārde/FatPipe” laukuma saimnieki spēja no 1:5 panākt 7:6, taču pēdējā minūtē ielaida divus vārtus – 7:8 (Kristeram Januševskim 3+1, Raitim Ozolam 1+2). Savukārt mačā pret Talsu NSS/”Krauzers” komandu “SĀC” bija vadībā 3:2, bet beigās piedzīvoja sagrāvi 4:14 (Kristeram Orlovam 2+0).

Zaudējumi Pierīgas klubiem maksājuši pozīcijas turnīra tabulā – “Ķekava” noslīdējusi uz piekto vietu (35 punkti 19 spēlēs), bet “SĀC” izkritis no pirmā astoņnieka, kas dotu iespēju piedalīties izslēgšanas turnīrā (21 p. 20 sp.). Tiesa, astotā vieta ir tikai divu punktu attālumā.

Sestajā vietā (30 p. 19 sp.) ir “Oxdog Ulbroka LU” florbolisti, kuri ar 7:5 viesos pārspēja turnīra pastarīti “Bausku” (Matīsam Kristianam Morozovam 2+2, Nikam Ķuzulim un Kārlim Jānim Petrovskim pa 2+1). Taču svētdienas mājas spēlē tika piedzīvots zaudējums pret “Valmieru” 3:8.

 “SĀC” florbolistus turpina vajāt neveiksmes Latvijas pirmās līgas turnīrā. Sestdien pirmā posma pēdējā spēlē Saulkrastos pret FK “Metēji/Ogre” vienību viņi, līdzīgi virslīgas komandai, no 2:7 panāca 8:7, taču beigās zaudēja 8:9 (Kristam Saldatenokam 3+1, Kristeram Januševskim un Kristeram Orlovam pa 2+2). Toties uzvaru svinēja “Ķekavas Bulldogs”, kas ar 8:3 pieveica RTU/”Rockets 1” komandu (Raivo Simsonam 2+1).

Austrumu grupas tabulā sestajā vietā ir Salaspils novada “Saulkalne” (16 p. 13 sp.) un pēdējā devītajā vietā “SĀC” (6 p. 16 sp.), bet Rietumos “Ķekavas Bulldogs” ir trešie (25 p. 14 sp.).

Dāmu virslīgas čempionātā iespaidīgu sniegumu demonstrē “Ķekavas Bulldogs/NND” florbolistes – Latvijas vicečempionēm graujošā uzvara 13:1 pār “Irlava/Tukums-Slampe” vienību bija jau astotā pēc kārtas (Andai Lužai 4+0, Dārtai Derupai 3+1). Turpretī “FK Ķekava” pirmo posmu noslēdza ar nedaudz negaidītu zaudējumu 4:5 pagarinājumā pret “Līgatni” (Paulai Metālai 3+1).

Pirmo posmu “buldodzes” pabeidza otrajā vietā (29 p. 14 sp.) un “FK Ķekava” trešajā (27 p. 14 sp.) un otrajā posmā aizvadīs divu apļu turnīru ar abām Kocēnu kluba “Rubene” vienībām. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas no astoņām komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.