Menu
 

Pirms triju nedēļu pauzes "Auda" izcīna uzvaru, "Super Nova" – punktu (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristiāns Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristiāns Putniņš, FK "Auda"

Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas spēlēs Ķekavas futbola klubs “Auda” sestdien izcīnīja uzvaru Daugavpilī, bet sporta kluba “Super Nova” / Salaspils futbolisti cīnījās neizšķirti “Daugava” stadionā Rīgā. Nākamās virslīgas čempionāta spēles gaidāmas tikai pēc trim nedēļām.

FK “Auda” izcīnīja pelnītus trīs punktus viesos pār Bērnu futbola centra “Daugavpils” vienību 2:1 un pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Divu turnīra tabulas vidū esošo klubu savstarpējā cīņā izšķiroša lielā mērā bija divu “Audas” horvātu viesspēlētāju precizitāte. Pirmā puslaika vidū pēc stūra sitiena izspēles veiklākais vārtu priekšā bija Božo Mikuličs, bet otrā puslaika sākumā tālu partnera centrējumu vārtu guvumā pārvērta Tomislavs Štrkaļs. Tiesa, kompensācijas laika pēdējā minūtē viesu vārtsargam Ondoā mājinieki “nozaga” “sauso” spēli.

SK “Super Nova”/Salaspils kārtējo maču aizvadīja “Daugavas” stadionā pret futbola klubu “Metta”. 34.minūtē salaspiliešus vadībā izvirzīja Jevgeņijs Miņins, bet jau četras minūtes vēlāk laukuma saimnieki panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā abas komandas meklēja laimi uzbrukumā, taču ne vienai, ne otrai tas lāgā nesekmējās – 1:1.

Virslīgas turnīra tabulā FK “Auda” ar 21 punktu 15 spēlēs saglabā piekto vietu un tuvākos sekotājus daugavpiliešus nu apsteidz par sešiem punktiem. SK “Super Nova”/Salaspils futbolistiem ir pieci punkti 16 spēlēs un joprojām pēdējā 10.vieta. Līderi ar 41 punktu 16 spēlēs ir “Valmiera FC” futbolisti, trīs punkti mazāk ir RFS.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas spēlē Valdlaučos Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda rezultatīvā cīņā ar 2:3 piekāpās RFS-2 vienībai, kaut divreiz bija vadībā. Pirmajā puslaikā uz olainieša Kārļa Rūjas precīzo sitienu rīdzinieki atbildēja piecas minūtes vēlāk, bet vēl pēc divām minūtēm “Olaini” priekšā vēlreiz izvirzīja Artūrs Pozņaks. Otrā puslaika sākumā mājinieki vēlreiz panāca neizšķirtu, bet 15 minūtes pirms beigām iesita uzvaras vārtus.

Daudz bēdīgāk klājās futbola klubam “Salaspils”, kas viesos pret “Valmiera FC-2”/VSS futbolistiem pirmajā puslaikā ielaida sešus vārtus un piedzīvoja sagrāvi 0:9. Pēc astoņām kārtām salaspiliešiem ir 10 punkti un septītā vieta, bet olainiešiem ir tikai viens punkts un priekšpēdējā 13.vieta tabulā.

Latvijas otrās līgas Austrumu grupas turnīrā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja līderi FK “Ķekava/Auda” futbolisti, kuri savās mājās ar 4:0 pieveica futbola klubu “Priekuļi”. Pirmajā puslaikā divreiz precīzi sita Ņikita Ivakins un vienreiz Edgars Bricis, bet kompensācijas laikā spēlei treknu punktu pielika Rainers Stauro.

Rietumu grupā pie trešā panākuma pēc zaudējumiem pirmajās divās spēlēs tikuši Babītes sporta kluba futbolisti. Piņķos Daniels Kapkovs un Aleksandrs Horoņenko piecu minūšu laikā pirmā puslaika beigās guva divus vārtus, un mājinieki atr 2:0 pārspēja futbola kluba “Liepāja” otro komandu.

Aizraujošu spēliu pret futbola klubu “Jūrnieks” svētdien aizvadīja Mārupes sporta centra futbolisti. Pirmajā puslaikā nonākuši zaudētājos, viņi ar Kristiāna Korsaka un Dmitrija Ignaškina pūlēm pārņēma vadību, taču jau dažas minūtes vēlāk to zaudēja (2:2). Nākamo 10 minūšu laikā komandas vēlreiz apmainījās goliem (mārupiešiem precīzs bija Raitis Haralds Butlers), bet pamatlaika priekšpēdējā minūtē uzvaras vārtus Mārupes komandas labā iesita Korsaks – 4:3. Mārupiešiem četrās spēlēs ir divas uzvaras un divi zaudējumi.

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā “Upesciema Warriors” izbraukumā uzvarēja Rīgas Tehniskās universitātes komandu 4:1. Mača pirmajā pusstundā 2:0 panāca Nauris Baranovskis un Daniels Stegerda ar “pendeli” (vēl vienu viņš pēc pārtraukuma nerealizēja), otrajā divu minūšu laikā Baranovskis un Andžejs Pokšāns palielināja pārsvaru līdz četriem vārtiem, bet goda vārtus studenti iesita piecas minūtes pirms beigām.

Vēl vienā vārtu guvumiem bagātā spēlē Olaines stadionā FK “Olaine” / FK “Union” komanda ar 4:2 uzvarēja Ādažu novada “ASK Kadaga” futbolistus. 11.minūtē viesus vadībā izvirzīja Vadims Sņegovs, bet īstais vārtu birums sākās pēc pārtraukuma. Edgars Kronis, Artjoms Kozlovskis un Ēriks Eduards Kalniņš panāca 3:1 olainiešu labā, Nauris Krastiņš vienus vārtus atspēlēja, bet pamatlaika pēdējā minūtē Kalniņš mājiniekiem panāca galīgo rezultātu.

JFK “Daugava” un JDFS “Alberts”-2 komandu spēlē Salaspilī fiksēts neizšķirts 2:2, tuurklāt visi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms “Alberts” panāca 2:0, bet pēdējās 20 minūtēs Ņikita Lazarenko un Edgars Hudjakovs mājiniekiem panāca neizšķirtu. Vē vienā spēlē neizšķirti 0:0 nospēlēja Salaspils sporta klubs “Kengaroos” un “Riga United” futbolisti. 

Centra grupas turnīra tabulā “Upesciema Warriors” un FK “Olaine” / FK “Union” ir pa 6 punktiem (3 spēlēs), “ASK Kadaga” un SK “Kengaroos” pa 4 (3) un JFK "Daugava" 3 (3).

Otro zaudējumu Ziemeļaustrumu grupas turnīrā svētdien vakarā piedzīvoja FK “Sigulda” – 0:3 izbraukumā pret “Pļaviņas DM” vienību.

Sieviešu futbola līgas sestās kārtas spēlē FK “Olaine” futbolistes savā laukumā uzņēma tabulā augstāk esošo “Super Nova”/RTU vienību un sagādāja tai zaudējumu 0:2. Otrā puslaika pirmajā pusē abus vārtus guva Marilda Kordeiru de Lima un Nikola Preijere. Ar 8 punktiem 6 mačos olainietes ir ceturtajā vietā, vienu pozīciju zemāk ir Ķekavas “Auda” (4 p. 5 sp.).

Savukārt Sieviešu pirmajā līgā piekto zaudējumu pēc kārtas sestdien piedzīvoja RFS/Babītes sporta kluba futbolistes, kuras Piņķos ar 1:2 piekāpās sporta klubam “Imanta” Uz viešņu precīzo raidījumu pirmā puslaika izskaņā pēc pārtraukuma mājinieces atbildēja ar Šarlotes Grundānes golu, taču 79.minūtē rīdzinieces iesita otros vārtus, kas izrādījās izšķirošie.

Trešo zaudējumu četrās spēlēs piedzīvoja FK “Sigulda” futbolistes, kuras izbraukumā piekāpās “FC Talsi” vienībai 0:4.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.