Menu
 

Svētdien Jaunmārupē paredzēts Latvijas šosejas riteņbraukšanas sezonas lielais fināls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kaspars Suškevičs Foto - Kaspars Suškevičs

Svētdien, 11.septembrī, Jaunmārupē notiks Latvijas šosejas riteņbraukšanas sezonas gada noslēdzošās sacensības – Latvijas atklātais čempionāts kritērija braucienā un Mārupes velosvētki.

Kā atzīst Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF), kritērija braucienu īpatsvars Latvijā pēdējos gados bija samazinājies. Lai atgrieztu un popularizētu šo tik skatāmo un dinamisko riteņbraukšanas veidu, LRF ar Mārupes novada pašvaldības atbalstu pēc daudzu gadu pārtraukuma atjauno Latvijas čempionātu kritērija braucienā.

Sacensības visas dienas garumā šo svētdien risināsies Jaunmārupē. Starta un finiša zona atradīsies pie bērnudārza “Zīļuks”. Organizatori parūpējušies par 1,5 kilometru garu un visai tehnisku apli. Trase virzīsies ne tikai pa ielām, bet arī parku un gājēju/velo celiņu.

Kā jau kritērija braucienos pienākas, sportisti sacentīsies par starpfinišu punktiem. Pāra apļos uzvarētājs saņems piecus, otrā vieta trīs, trešā divus un ceturtā vieta vienu punktu. Tikmēr nepāra apļos tikai uzvarētājs tiks pie viena punkta. Finišā punktu summa dubultosies. Braucēji, kuri pie punktiem netiks tiks vērtēti pēc finiša rezultāta. Jāņem vērā, ka tie dalībnieki, kuri atpaliks pārāk tālu no līderiem, tiks noņemti no trases, tomēr vieta tiks piešķirta.

Latvijas čempioni tiks noskaidroti 18 vecuma un meistarības grupās, no 11 līdz 75 gadu vecumam. Būtiski, ka atsevišķi braucieni izveidoti junioru, dāmu (jaunietes, juniores, sievietes), un Master 50+ grupu sportistiem. Tas padarīs sacensības vēl interesantākas un skatītājiem baudāmākas. Distanču garumi būs no 12 līdz 38 kilometriem.

Kā kārtīgus svētkos pienākas, padomāts arī par mazākajiem braucējiem. Mārupes velosvētku bērnu braucieni, kuros piedalīties bezmaksas var ikviens mazais pedāļu minējs no 3 līdz 10 gadiem, būs ļoti azartiski un pozitīvām emocijām bagātīgi. Balviņas saņems visi dalībnieki. Vienīgais priekšnosacījums dalībai ir velo aizsargķivere. Starts bērnu braucieniem no pulksten 12.30.

Savukārt tiem Mārupes novada iedzīvotājiem un visiem, kam sacenšanās nav pa prātam, bet ir vēlme baudīt velo svētku atmosfēru, piemērots būs 8 kilometrus garais tautas Veselības brauciens. Arī šī brauciena trase vedīs pa kritērija brauciena apli, ko dalībnieki veiks piecas reizes. Šajā braucienā tiks noteikts ātrākais vīrietis un ātrākā sieviete.

Reģistrācija visām sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/marupe. Tur atrodams arī pasākuma nolikums un cita vērtīga informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.