Menu
 

Sākusies pieteikšanās #BeActive Ģimeņu pludmales spēlēm Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sākusies pieteikšanās ģimeniskākajam Eiropas Sporta nedēļas pasākumam – #BeActive Ģimeņu pludmales spēlēm, kas paredzētas 17.septembrī sporta centrā “Ruukki” Mārupē.

Latvijas Sporta federāciju padomē informēja, ka Ģimeņu spēļu dalībniekus visas dienas garumā sagaidīs ne vien azartiskas sacensības un uzdevumi – ātruma un veiklības stafetes, SUP airēšana, aktivitātes smiltīs, dažādu prasmju pārbaudīšana, bet arī citas daudzveidīgas aktivitātes. Būs smilšu aplikācijas, sejiņu apgleznošana, zinātnisko eksperimentu priekšnesums. Noslēgumā – apbalvošana.

Dalībai ģimeņu spēlēs komandā jāpiesaka divi pieaugušie un divi vai vairāk bērni vecumā no 5 līdz 15 gadiem ieskaitot. Kopējais bērnu skaits komandā ir neierobežots, taču katrā uzdevumā piedalīties drīkstēs četri no pieteiktajiem ģimenes locekļiem – divi pieaugušie un divi bērni.

Uzdevumu apraksta un maršruta lapas komandām tiks izsniegtas ierašanās laikā sacensību norises dienā. Komandas saņems arī īpašos #BeActive Ģimeņu pludmales spēļu kreklus. Komandai būs jāapmeklē noteikts skaits kontrolpunktu – tajos būs jāveic uzdevumi, kas ietvers dažādu sporta veidu elementus, ātruma, veiklības, spēka un erudīcijas pārbaudījumus. Lai piedalītos sacensībās, nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība, norāda rīkotāji.

Sacensību norises vietā būs pieejams dzeramais ūdens no dzesētāja, tāpēc, lai saudzētu vidi, lūgums ierasties ar savām pudelēm, kuras varēs uzpildīt.
Dalība pasākumā bez maksas, taču reģistrācija jāveic līdz 15.septembrim plkst. 17.00 vai līdz tiks sasniegts maksimālais komandu skaits – 30 ģimenes. Pieteikšanās pasākumam norises dienā uz vietas nebūs iespējama.

Ikvienam pieejami sporta pasākumi Eiropas Sporta nedēļas laikā notiek visā Latvijā. 17.septembrī plkst. 19.00 “Ruukki” pludmales centrā notiks “Zumba nakts” ar Latvijas labāko Zumba Fitness instruktoru meistarklasēm, 23.septembrī 20 pilsētās gaidāma “Latvijas Orientēšanās nakts 2022”. Tradicionālais #BeActive Pārgājiens Abavas senlejā un tās apkārtnē notiks 24. septembrī – varēs izvēlēties no četrām dažāda garuma distancēm dienas laikā – 3 km, 11 km, 16 km un 27 km, kā arī – 9 km krēslas posmu. Būs arī nakts peldējums, sporta forums “SPORTSCOMM ‘22”, Eiropas Skolu sporta diena un citi pasākumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.