Menu
 

"Livonia" regbisti ar minimālu pārsvaru uzvar Baltijas "Top" līgas pusfināla sērijā un iekļūst finālā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rugby-latvia.lv Foto - rugby-latvia.lv

Negaidītu pārsteigumu sagādājuši Garkalnes regbija kluba “Livonia” spēlētāji, kuri Baltijas “Top” līgas pusfināla sērijā dramatiskā cīņā ar viena punkta pārsvaru uzvarēja pamatturnīra uzvarētājus Kauņas “Ažuolas” regbistus un iekļuva finālā.

Pirms nedēļas savā laukumā Upesciemā “Livonia” bija sagādājusi “Ažuolas” komandai pirmo zaudējumu sezonā (23:21). Atbildes spēlē sestdien Kauņā lietuvieši mača lielāko daļu saglabāja sev vēlamu rezultātu. Pirmajā puslaikā livonieši 10 punktu deficītu samazināja līdz četriem (13:17), taču, pārtraukumā ejot, Kauņas komanda bija vadībā 25:13.

Vēl 15 minūtes pirms beigām “Ažuolas” pārsvars bija itin drošs (31:18), taču Latvijas vicečempioni turpināja neatlaidīgi uzbrukt, pamazām deldēja starpību un pēdējās minūtēs ar precīzu soda sitienu panāca sev vēlamo 33:34 rezultātu, Laukuma saimniekiem vēl bija iespēja pēdējam uzbrukumam, kas beidzās ar piešķirtu soda sitienu. Taču tas bija neprecīzs, un līksmot varēja “Livonia” komanda – divu spēļu summā 56:55.

Garkalnes regbistu pretinieki kļuva zināmi ne mazāk aizraujošā divu Šauļu komandu “Baltrex” un “Vairas-Kalvis-Jupoja” pusfināla duelī. Pirmajā spēlē tika fiksēts neizšķirts 31:31, bet otrajā pašās beigās ar 23:22 vinnēja “Vairas” regbisti. Interesanti, ka finālā tiksies pamatturnīra trešās un ceturtās vietas ieguvēji, bet divas labākās regulārās sezonas vienības izspēlēs bronzas medaļas.

Paredzēts, ka “Top” līgas fināls notiks 22.oktobrī. Tiesa, šajā dienā plānota arī Latvijas valstsvienības spēle ar Luksemburgu.

Svētdien Baldones stadionā spēli par septīto vietu pret Vilņas regbija akadēmijas vienību aizvadīja “Miesnieki/Ķekava” regbisti, izcīnīja uzvaru 28:17 un nepalika pēdējā vietā.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.