Menu
 

Latvijas florbola valstsvienības sastāvā iekļauti divi "Ķekavas" spēlētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ritvars Raits Foto - Ritvars Raits

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 florbolistus, kuri pārstāvēs valsti pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 5. līdz 13. novembrim norisināsies Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Izlases sasatāvā iekļauti arī divi “Ķekavas” komandas spēlētāji – aizsargs Ralfs Orste un uzbrucējs Klāvs Jansons.

Valstsvienības sastāvā ir iekļauti divi vārtsargi, septiņi aizsardzības spēlētāji un vienpadsmit uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība no vietējiem klubiem izlasē ir čempionvienībai Cēsu "Lekringam" – četri spēlētāji. Seši pieteikumā iekļautie florbolisti spēlē ārvalstu klubos, informēja Latvijas Florbola savienībā.

Nosaukti arī 10 rezervisti, kuri savainojumu vai veselības problēmu gadījumā varēs aizstāt kādu no pamatsastāva. Viņu vidū ir florbola skolas “Masters”/Ulbrokas komandas spēlētāji Ulvis Mētra un Matīss Morozovs.

Latvijas vīriešu izlase Starptautiskā florbola federācijas (IFF) pasaules rangā šobrīd ieņem piekto pozīciju, un šāda vieta tika izcīnīta arī iepriekšējos divos finālturnīros Prāgā un Helsinkos.

Pasaules čempionāta finālturnīrā Latvijas izlase ielozēta B apakšgrupā kopā ar Zviedrijas (1. vieta IFF rangā), Čehijas (3.) un Vācijas (7.) vienībām. 5.novembrī mūsu florbolisti spēkosies ar čehiem, 6.novembrī ar pašreizējiem pasaules čempioniem zviedriem, bet 7.novembrī ar vāciešiem.

Pirmajā posmā astoņas spēcīgākās izlases spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.