Menu
 

"Super Nova"/Salaspils futbolisti saglabā cerības palikt virslīgā, "Auda" nodrošina piekto vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas futbola virslīgas turnīra tabulas pretējos polos esošo sporta kluba “Super Nova”/Salaspils un Valmieras komandu spēlē sezonas priekšpēdējā kārtā svētdien Salaspilī pārsteigumu nebija – 1:6. Mājinieku labā goda vārtus 83.minūtē guva Kristians Sprukulis.

Par spīti sagrāvei “Super Nova”/Salaspils saglabā izredzes palikt virslīgā, jo neveiksmi piedzīvoja arī viņu konkurenti futbola klubs “Metta”. Pirms pēdējās kārtas spēles, kurā abi pastarīši tiksies savā starpā, “Metta” ir 21 punkts, bet “Super Nova” 19 punkti. Jāatgādina, ka pēdējās desmitās vietas ieguvēji izkritīs uz pirmo līgu, bet priekšpēdējās devītās vietas īpašnieki tiksies pārspēlēs ar šīs sezonas pirmās līgas otro labāko komandu no Grobiņas.

Ķekavas klubs “Auda” jau labu laiku ir nostiprinājies virslīgas tabulas piektajā vietā (48 p.) un svētdienas zaudējums 0:1 Jūrmalas “Spartakam” to nekādi neietekmēja. Virslīgas čempioni kļūs zināmi pēdējā kārtā – “Valmiera FC” ir 82 punkti un “Riga FC” 81 punkts.

Arī Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīra priekšpēdējā kārtā zaudējumus mājas spēlēs piedzīvoja abas Pierīgas komandas. Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība mačā pret “Leevon Saldus” futbolistiem bija zaudētājos kopš 12.minūtes, bet kompensācijas laikā ielaida arī otros vārtus – 0:2.

Savukārt FK “Salaspils” un Grobiņas sporta centra futbolistu cīņā visi pieci vārti tika gūti 20 minūšu laikā pirmā puslaika beigās un otrā sākumā. Viesi vispirms panāca divu vārtu pārsvaru, salaspilieši ar Edgara Pavļenko un Diņa Čaikas pūlēm panāca izlīdzinājumu, bet jau divas minūtes vēlāk Grobiņas futbolisti iesita uzvaras vārtus – 2:3.

Pirms pēdējās kārtas FK “Salaspils” ar 25 punktiem ieņem astoto vietu, bet AFA “Olaine” ar 22 punktiem ir desmitā.

Latvijas otrās līgas A grupas turnīra priekšpēdējā kārtā futbola klubs “Ķekava/Auda” svarīgā mājas spēlē pret Liepājas klubu “Karosta” pirmajās 20 minūtēs pamanījās ielaist trīs vārtus un vairāk par Rūdolfa Zicāna raidījumu otrā puslaika sākumā iespēt nevarēja – 1:3. Tabulā ķekavieši noslīdējuši uz ceturto pozīciju (24 punkti 13 spēlēs)  un sarežģījuši sev izredzes pacīnīties par vietu pirmajā līgā – to iegūst pirmo divu vietu ieguvēji, bet trešās vietas īpašnieki piedalīsies pārspēlēs.

Savukārt Mārupes sporta centra futbolisti viesos ar 3:1 pieveica “Staiceles bebrus”. Golus iesita Pjērs Okende, Kirils Zaharovs un Toms Kristiāns Bičevskis. Mārupieši jau nodrošinājuši piekto vietu (18 p.).

B grupā Babītes sporta kluba futbolisti izbraukumā ar 0:2 piekāpās futbola klubam “Priekuļi” un tabulā pirms sezonas pēdējā mača noslīdēja uz sesto vietu (četrpadsmito visā līgā), kas, atbilstoši nolikumam, nozīmē izkrišanu uz trešo līgu.

Ķekavas kluba “Auda” dāmu komanda sezonu Sieviešu futbola līgā sestdien nolēdza ar zaudējumu 1:3 vicečempionēm futbola skolai “Metta”. Vārtus mājinieču labā iesita Linda Kazlauska. Ķekavietes noslēguma tabulā septiņu komandu konkurencē ieņēma piekto vietu (16 punkti 18 spēlēs).

Turnīrā atlicis aizvadīt vienu spēli, kurā kļūs zināmas bronzas medaļu ieguvējas – 12.novembrī FK “Olaine” uzņems SK “Super Nova”/RTU futbolistes. Trešās vietas saglabāšanai olainietēm pietiek ar neizšķirtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.