Menu
 

Salaspils futbolisti zaudē vietu virslīgā, "Auda" sezonu noslēdz ar uzvaru (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas spēlē sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda nospēlēja neizšķirti ar konkurentiem par palikšanu elites grupas futbola klubu “Metta”, turnīra tabulā palika pēdējā desmitajā vietā un nākamsezon spēlēs Latvijas pirmajā līgā. Ķekavas futbola klubs “Auda” sezonas pēdējā mačā izcīnīja uzvaru un finišēja piektajā vietā.

SK “Super Nova”/Salaspils un FK “Metta” pirms pēdējās cīņas tabulā šķīra divi punkti, un tas nozīmēja, ka rīdziniekiem devītās vietas saglabāšanai pietika ar neizšķirtu, bet salaspiliešiem bija nepieciešama uzvara. Viesu situāciju vēl vairāk sarežģīja pirmā puslaika vidū pēc stūra sitiena izspēles zaudētie vārti.

Otrais puslaiks pagāja teju nepārtrauktos virslīgas debitantu “Super Nova” uzbrukumos, tomēr vairāk par vieniem Jevgeņija Miņina gūtajiem vārtiem salaspiliešiem panākt neizdevās – 1:1. Sezonas 36 spēlēs viņi izcīnīja četras uzvaras, astoņas reizes nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja 24 zaudējumus (20 punktu).

Savukārt FK “Metta” ieņēma devīto vietu (22 p.), kas gan negarantē vietu  virslīgā nākamgad, bet sezonu pagarina vēl par divām spēlēm pret Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu no Grobiņas sporta centra.

FK “Auda” virslīgas čempionātu noslēdza ar izbraukuma spēli pret “BFC Daugavpils” vienību, turklāt abām komandām no tabulas viedokļa šis mačs neko nenozīmēja. Pirmā puslaika vidū viesi nerealizēja 11 metru soda sitienu, toties 10 minūtes pirms beigām savu iespēju izmantoja Satņislavs Krapuhins – 1:0 “Audas” labā.

Latvijas kausa ieguvēji virslīgas turnīrā svinēja 15 uzvaras, sešus mačus noslēdza neizšķirti un piedzīvoja 15 zaudējumus (48 punkti), pabeidzot veiksmīgāko sezonu kluba 53 gadus ilgajā vēsturē.

Intriģējošā cīņā par čempionu titulu “Valmiera FC” futbolisti pēdējā spēlē ar 2:0 uzvarēja futbola klubu “Liepāja” un pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioniem (85 p.). Viņu konkurenti “Riga FC” pēdējā spēlē piekāpās RFS komandai 0:1 un valmieriešiem noslēgumā zaudēja četrus punktus. Trešā vieta RFS futbolistiem (76 p.).

Sezona noslēgusies arī vairākās citās Latvijas futbola līgās. Bez medaļām Sieviešu futbola līgā palika futbola klubs “Olaine”, kas sezonas pēdējā spēlē savās mājās ar 1:2 piekāpās konkurentēm uz bronzas godalgām SK “Super Nova”/RTU futbolistēm. Olainietēm šajā cīņā būtu pieticis ar neizšķirtu, turklāt Samanta Nikola Zālīte savu komandu 60.minūtē izvirzīja vadībā. Taču četras minūtes vēlāk rīdzinieces rezultātu izlīdzināja, bet trīs minūtes pirms beigām iesita uzvaras vārtus.

Noslēguma tabulā pēc 18 spēlēm SFK “Rīga” ir 52 punkti, FS “Metta” 34, “Super Nova”/RTU 29, FK “Olaine” 26 punkti, bet Ķekavas “Audai” 16 punkti un piektā vieta septiņu komandu konkurencē.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas pēdējā kārtā FK “Salaspils” cieta sakāvi 0:6 pret “Leevon Saldus” komandu, kura līdz ar to paglābās no izkrišanas uz otro līgu. Savukārt Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” un FK “Dinamo Rīga” mačs nenotika, jo, pēc Latvijas Futbola federācijas informācijas, rīdzinieku mājas laukums nav atbildis drošības prasībām.

Par spēles iznākumu lems LFF Disciplinārlietu komiteja, un tas var ietekmēt abu Pierīgas komandu pozīcijas noslēguma tabulā. FK “Salaspils” ir 25 punkti un astotā vieta, “Olainei” 22 punkti un desmitā, taču tehniskās uzvaras gadījumā olainieši varētu par vienu vietu pakāpties.

Latvijas otrās līgas A grupas turnīru ar atšķirīgām sekmēm pabeidza divas Pierīgas komandas. Mārupes sporta centra futbolisti savās mājās Jaunmārupē ar 3:0 pieveica futbola klubu “Kalupe” – vārtus guva Kirils Zaharovs, Kristiāns Korsaks un Pjērs Okende. Savukārt FK “Ķekava/Auda” sezonu noslēdza ar sagrāvi 0:5 savā laukumā pret vicečempioniem JFK “Ventspils”.

Par otrās līgas čempioniem kļuva futbola klubs “Beitar” (33 p.), tikpat punktu bija arī ventspilniekiem. Trešajā vietā ierindojās Liepājas klubs “Karosta” (29 p.), kam sekoja “Ķekava/Auda” (24) un Mārupes sporta centrs (21 p.).

B grupas turnīra pēdējā kārtā Babītes sporta kluba futbolisti nospēlēja neizšķirti 2:2 ar FK “Limbaži” (precīzi sita Arturs Avins un Sandis Ķiecis), noslēguma tabulā ierindojās 14.vietā (18 p.) un nākamsezon līdz ar trim citām vājākajām komandām būs spiesti pārcelties uz Latvijas trešo līgu.

(papildināta no 8.rindkopas)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.