Menu
 

Ķekavas un Siguldas basketbolisti pagarina uzvaru sērijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Trīs uzvaras piecās spēlēs pēdējo dienu laikā izcīnījuši Pierīgas basketbola klubi Latvijas otrās un trešās līgas turnīros. Pie panākumiem tika Ķekavas, Siguldas un Ādažu basketbolisti, bet Salaspils un Babītes komandas piedzīvoja zaudējumus.

Nacionālās basketbola līgas čempionātā piekto uzvaru pēc kārtas un sesto sezonas astoņos mačos svinēja basketbola klubs “Ķekava”. Viesos pret BK “Liepāja”/Liepājas sporta spēļu skolas vienību izšķirošie notikumi risinājās pirmā puslaika izskaņā, kad ķekavieši veica 9:0 izrāvienu un iegūto apmēram desmit punktu pārsvaru nosargāja līdz pat cīņas beigām – 76:56.

Eduards Avotiņš uzvarētāju labā guva 32 punktus, Elvijs Mičulis pievienoja 11.

Viena no trim komandām, kas līdz šim nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu Reģionālās basketbola līgas čempionātā, ir BK “Sigulda/Modern House”. Pēdējā spēlē pret BK “Cēsis”/Cēsu sporta skolas basketbolistiem siguldieši paveica nelielu varoņdarbu. Otrā puslaika sākumā viņi zaudēja diezgan bezcerīgi (28:56), sadeldēja starpību līdz 64:66, četras minūtes līdz pamatlaika beigām atkal bija iedzinējos 64:71, taču atlikušajā laikā neļāva pretiniekiem gūt ne punkta un izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas – 78:71.

Toms Ķēdis iemeta 24 punktus, Edmunds Tukišs 18 un Nauris Bikovs 15 punktus.

Pēdējās minūtes bija izšķirošās arī BK “Salacgrīva” un BK “Ādaži/Carnikava” spēlē. Cīņas gaitā vadībā bija gan vieni, gan otri, bet trīs minūtes pirms beigām tablo vēstīja neizšķirtu 73:73. Galotnē ādažnieki nosargāja savu grozu neskartu un pabeidza maču ar 8:0 spurtu – 81:73.

Uzvarētājiem Rolands Dovgjallo guva 25, Jānis Ābols 18 un Armands Jakušenoks 17 punktus. BK “Ādaži/Carnikava” basketbolistiem nu ir trīs uzvaras sešās spēlēs.

Tāda pati sezonas bilance ir arī Salaspils sporta skolas basketbolistiem, kuri viesos pret “East-Ball”/Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas komandu labi sāka (13:4), otrās ceturtdaļas vidū ļāva pretiniekiem sevi panākt (39:39), ilgu laiku turējās sāncešiem līdzās, taču ceturtajā ceturtdaļā zaudēja 12 punktus pēc kārtas, kas izrādījās rīdzinieku izšķirošais izrāviens – 87:90.

Salaspiliešu rindās rezultatīvākie bija Toms Jēkabs Bērziņš (18 p.), Kristiāns Armanovs un Reinis Otersons (pa 17).

Pagaidām visgrūtāk klājas RBL debitantiem “Babītes” basketbolistiem, kuri pirmajās sešās spēlēs tikuši tikai pie viena panākuma. Sestdien viesos pie basketbola kluba “Roja” liktenīga viņiem bija otrā ceturtdaļa, kad laukuma saimnieki guva 18 punktus pēc kārtas un nodrošināja izšķirošo 42:20 pārsvaru, ko ceturtajā ceturtdaļā palielināja līdz 94:60.

Viesu rindās ar 26 punktiem atzīmējās Gints Artmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.