Menu
 

Rinks un Ziediņa/Zvilna kļūst par pasaules junioru čempioniem kamaniņu sportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kaspars Rinks no Ropažiem un divnieku ekipāža Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem sestdien izcīnījuši pirmo vietu Bludencas trasē Austrijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā kamaniņu sportā.

K.Rinks junioru individuālajās sacensībās abos braucienos viņš uzrādīja labāko rezultātu un summā otrās vietas ieguvēju Marko Legeru no Vācijas apsteidza par 0,358 sekundēm. Trešo vietu ieguva vēl viens Vācijas kamaniņu braucējs Hanness Rēders, kurš Rinkam zaudēja 0,427 sekundes.

Rīdzinieks Roberts Dreimanis ar 12 un 22.rezultātu braucienos 42 dalībnieku konkurencē ierindojās 15.vietā (+1,614 s), Aleksis Siņiļņikovs no Saulkrastiem – 21.vietā (+1,864), bet Uldis Jakseboga no Ropažiem pirmajā braucienā bija 28.vietā un otrajam braucienam nekvalificējās.

Vēlāk notikušajās divnieku sacensībās juniorēm uz goda pjedestāla  kāpa divas Latvijas ekipāžas. V.Ziediņa un S.Zvilna pirmajā braucienā bija labākās, otrajā otrās ātrākās un summā par 0,019 sekundēm apsteidza tuvākās sāncenses austrietes Cimmermani/Švarcu.

Par pasaules čempionāta bronzas laureātēm kļuva Marta Robežniece (Ropaži) un Kitija Bogdanova (Rīga), kuras ar otro un ceturto rezultātu ieņēma trešo vietu 0,135 sekundes aiz čempionēm.

Trešais Latvijas divnieks Arta Pole (Ulbroka) un Agnija Bogdanova (Rīga) pagalam neveiksmīgi veica pirmo braucienu un, lai arī otrajā bija septītās ātrākās, palika pēdējā 14.vietā (+5,570 s).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.