Menu
 

Regbija izlases spēlētājs Aivars: Pirms spēles pret Austriju viss jāmācās gandrīz no jauna

  • Autors:  LETA
Regbija izlases spēlētājs Aivars: Pirms spēles pret Austriju viss jāmācās gandrīz no jauna LETA

Latvijas klasiskā regbija izlasei pirms Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrās konferences mača pret Austriju viss būs jāmācās gandrīz no jauna, uzsver valstsvienības spēlētājs Ingus Aivars.

Latvijas izlase aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā EČ Ziemeļu zonas otrās konferences pirmajā cīņā ar rezultātu 24:7 pārspēja Somiju, bet nākamais duelis ir paredzēts pret Austriju.

"Spēlē pret Somiju kaut kas pirmajā puslaikā nesanāca - visi baidījās kļūdīties, un treneris bija dusmīgs," Latvijas Regbija federācijai (LRF) pauda valstsvienības spēlētājs. "Pārtraukumā treneris pateica, ka drošāk jāspēlē un jāuzņemas iniciatīva. Tad nu otrā puslaika sākumā Elmārs Šefanovskis parādīja, kā jāspēlē, un pēc tam jau viss aizgāja. Pēc diviem piezemējumiem stresa vairs nebija."

Sestdien Latvijas regbistus gaida izbraukuma mačs pret Austriju, bet vēl šajā zonā spēlē Dānija un Norvēģija.

"Šonedēļ daudzi netiek uz treniņiem, un vairāki regbisti pret Austriju spēlēs jaunās pozīcijās, tāpēc viss jāmācās gandrīz no jauna," turpināja Aivars. "Vājāki nebūsim, bet būsim citādāki. Uz Austriju nedosies neviens no mūsu izlases "angļiem" [Endrū Marks Šteinbergs un Roberts Džo Davidsons], bet pilns sastāvs tiks nosaukts pēc ceturtdienas vakara treniņa."

Pirms turnīra Austrija tika uzskatīta par Latvijas galveno konkurenti cīņā par pirmo vietu turnīrā, tomēr savā pirmajā cīņā tā spēcīgā lietū ar 6:9 pamanījās piekāpties Norvēģijai.

"Es nevienu Austrijas spēli neesmu redzējis, bet citi, kuri skatījušies, teica, ka nedaudz stiprāki par somiem viņi būs. Mums jāspēlē ātri, jādod tālās piespēles un tad visam vajadzētu būt labi. Mūsu mērķis ir obligāti izcīnīt četras uzvaras ciklā. Citādāk nemaz nav vērts piedalīties," kaujinieciski noskaņots ir Aivars.

LRF šogad pārņēmuši dažādi skandāli, turklāt tajos iesaistīta tika arī klasiskā regbija izlase. LRF prezidents Aivars Pilenieks vēl pagājušajā nedēļā nenoliedza, ka vairākiem spēlētājiem uzaicinājums uz valstsvienību izsūtīts bez komandas galvenā trenera Sergeja Lisko ziņas.

Vēl maijā Latvijas izlase izkrita no Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences, tādējādi jaunajā sezonā tai jāsacenšas ar vājākām izlasēm.

Latvijas izlase pasaules rangā šobrīd ir 59.vietā, kamēr Austrija ir 79.pozīcijā, Dānija atrodama 83.vietā, Norvēģija ir 96.labākā valstsvienība, bet uzreiz aiz tās ir Somija.

Šīs zonas uzvarētāja nākamajā sezonā varēs spēlēs līmeni augstākajā pirmajā konferencē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.