Menu
 

"Super Nova" futbolisti uzvar Olainē un garantē vismaz otro vietu pirmajā līgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Super Nova" futbolisti uzvar Olainē un garantē vismaz otro vietu pirmajā līgā SK "Super Nova"

Līdz ar pārliecinošu uzvaru 3:0 sestdien Olaines stadionā pār futbola klubu “Tukums 2000” sporta kluba “Super Nova” futbolisti debijas sezonā Latvijas pirmās līgas čempionātā nodrošinājuši vismaz otro vietu, kas savukārt viņiem garantē pārspēles par tiesībām nākamgad spēlēt virslīgā.

Finālturnīru par 1.-4. vietu SK “Super Nova” sāka pret tukumniekiem, kuri ilgu laiku turējās turnīra tabulas galvgalā, taču pirmā posma izskaņā noslīdēja uz trešo vietu. Olainiešiem uzvara par tuvākajiem sekotājiem ne tikai garantētu vismaz otro vietu, bet arī liegtu turnīra līderiem “BFC Daugavpils” / “Progress” kluba futbolistiem savlaicīgi iegūt pirmās līgas čempionu titulu.

Šos uzdevumus “Super Nova” visai pārliecinoši izpildīja. Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, toties otrā puslaika sākumā pieredzējušais Andrejs Perepļotkins vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Savukārt pēdējās 15 minūtēs divreiz precīzs no 11 metru soda sitienu punkta bija “Super Nova” uzbrukuma līderis Giorgijs Gogolašvili, šosezon iesisto golu skaitu palielinot līdz 29 – mājiniekiem uzvara 3:0.

Otrajā finālturnīra pirmās kārtas spēlē “BFC Daugavpils” / “Progress” vienība ar 5:1 apspēlēja Rēzeknes futbola akadēmijas komandu, un nu daugavpiliešu kontā ir 61 punkts. SK “Super Nova” ir pieci punkti mazāk, un nākamajā kārtā 3. novembrī abi atlikušie pirmās līgas čempionu titula pretendenti tiksies savā starpā (FK “Tukums 2000” ir 48 punkti un Rēzeknes FA 39 punkti).

Jāatgādina, ka pirmās līgas čempioni izcīna tiesības piedalīties nākamā gada virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji divās pārspēlēs tiksies ar virslīgas klubu, kas šosezon paliks priekšpēdējā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.